BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ανησυχεί τις αγορές η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

agores

Agronews

7
0

Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX καταγράφει απώλειες 0,29%, ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,73% και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,62%.  Στον ευρωπαϊκό νότο ο ιταλικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,42% και ο ισπανικός κατά 0,69%.

Υπενθυμίζεται πως στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν χτες οι λιανοπωλητές μετά την προειδοποίηση της βρετανικής ASOS για την πορεία της κερδοφορίας της, πυροδοτώντας ανησυχίες για την πορεία των καταναλωτικών δαπανών. Ο τίτλος της ASOS χτες σημείωσε βουτιά 37,55% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι μείωσε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη των πωλήσεων και των κερδών. Σήμερα κινείται ανοδικά κατά 2,43%.

Το επενδυτικό κοινό εστιάζει και το Brexit καθώς χτες η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είπε ότι θα προγραμματίσει εκ νέου την ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο επί του σχεδίου της για το Brexit την εβδομάδα που ξεκινά τη 14η Ιανουαρίου. Η συγκεκριμένη δήλωση πυροδότησε αντιδράσεις. Συγκεκριμένα ο επικεφαλής των Εργατικών, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στη Βρετανία, κατέθεσε χτες πρόταση μομφής εναντίον της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Στο επίκεντρο επίσης των επενδυτών βρίσκεται και η συνεδρίαση της Fed  η οποία ξεκινά την Τρίτη και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου με τους αναλυτές να αναμένουν την τέταρτη αύξηση των επιτοκίων φέτος.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία