BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ο σκεπτικισμός ΟΠΕΚ ρίχνει σε χαμηλό 5ετίας τις τιμές αργού

Οι τιμές του πετρελαίου βυθίστηκαν στη Νέα Υόρκη σε χαμηλό επίπεδο πενταετίας, καθώς η πώληση των μετοχών επιδείνωσε τα συναισθήματα της αγοράς του αργού, τα οποία ήδη είχαν συρρικνωθεί από σημάδια για ύπαρξη άφθονων αμερικανικών αποθεμάτων.

OPEC1

Agronews

6
0

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στη Νέα Υόρκη υποχώρησαν έως 4,1% μετά το κλείσιμο κάτω από τα 50 δολάρια τη Δευτέρα, πράγμα που συνέβη για πρώτη φορά μετά από τον Οκτώβριο του 2017. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένει αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου, ενδεχομένως διογκώνοντας ήδη άφθονα αποθέματα. Οι μετοχές σε όλη την Ευρώπη και την Ασία υποχώρησαν μετά από την ομιλία του κινέζου προέδρου Xi Jinping, που δεν ανακοίνωσε νέες μεταρρυθμίσεις για να τονώσει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Το αργό, βυθίζεται σε μια καθοδική αγορά εν μέσω αυξανόμενου σκεπτικισμού για το αν ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και οι περικοπές παραγωγής των συμμάχων του θα είναι αρκετά βαθιές ώστε να αποφευχθεί πλεόνασμα πετρελαίου το 2019. Οι φόβοι που υπάρχουν για την αμείλικτη ανάπτυξη του αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου, δυσχεραίνουν την πρόβλεψη για το ύψος των αποθεμάτων παγκοσμίως κι υπονομεύουν τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ για την εξισορρόπηση της αγοράς.

Πηγή: newmoney.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία