BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

«Μπαλαντέρ» στην εξίσωση πετρελαίου η Βενεζουέλα

Τα κέρδη από το πετρέλαιο έφθασαν κοντά σε ένα υψηλό διμήνου, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι η ανάπτυξη της παραγωγής των ΗΠΑ επιβραδύνεται σε μια εποχή που οι περικοπές του ΟΠΕΚ και οι αμερικανικές κυρώσεις στη Βενεζουέλα έχουν ήδη μειώσει τις ανησυχίες τους για την υπερπροσφορά ποσοτήτων.

petroleum_4

Agronews

10
0

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στη Νέα Υόρκη ήταν σταθερά μετά την άνοδο 2,7% την Παρασκευή. Ο αριθμός των ενεργών πετρελαιαγωγών στις ΗΠΑ έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο σε σχεδόν εννέα μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή από τον πάροχο υπηρεσιών πετρελαίου Baker Hughes. Η ακαθάριστη παραγωγή από τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) τον Ιανουάριο μειώθηκε στο μεγαλύτερο ποσό των τελευταίων δυο ετών, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg για τους αξιωματούχους, τους αναλυτές και τα δεδομένα παρακολούθησης των μεταφορών πετρελαίου.

Το πετρέλαιο ανέκαμψε φέτος, καθώς οι περικοπές στην παραγωγή του ΟΠΕΚ έχουν τεθεί σε ισχύ, με αποτέλεσμα να επιστραφεί περισσότερο από το ήμισυ της προηγούμενης υποχώρησής του κατά 40%, μέσα στο τελευταίο τρίμηνο. Η άνοδος έχει δείξει ότι τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου μειώνουν τις τοποθετήσεις με χαμηλά επιτόκια, αν και τα κέρδη περιορίζονται από την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και την αβεβαιότητα σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Η Βενεζουέλα έχει γίνει ο «μπαλαντέρ» στην εξίσωση προσφοράς-ζήτησης καθώς η βαθύτερη πολιτική κρίση απειλεί να επηρεάσει περαιτέρω την παραγωγή.

Πηγή:newmoney.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία