BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Στάση αναμονής στη Wall με φόντο τις εμπορικές συνομιλίες

Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές υιοθέτησαν στάση αναμονής με φόντο την έναρξη ενός νέου γύρου εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας και ενώ η νέα πολιτική αντιπαράθεση στην Ουάσινγκτον δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην επανάληψη του πρόσφατου κυβερνητικού shutdown.

ws

9
0

Ο τελευταίος γύρος εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας διεξάγεται με κλιμάκια χαμηλόβαθμων αξιωματούχων, ενώ στο τέλος της εβδομάδας θα ταξιδέψουν στο Πεκίνο ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούσιν και ο Αμερικανός εμπορικός αντιπρόσωπος Ρόμπερτ Λάιτιτζερ.

Οι δύο πλευρές έχουν προθεσμία έως την 1η Μαρτίου να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό. Μετά την εν λόγω ημερομηνία η αμερικανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα αυξήσει το ύψος των δασμών από το 10% στο 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ.  δολ. με το Πεκίνο να προειδοποιεί από την πλευρά του για ανάλογα αντίμετρα.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 53,22 μονάδες (-0,21%) κλείνοντας στις 25.053,11 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 9,71 μονάδων (0,13%) στις 7.307,90 μονάδες, ενώ ο S&P 500 πρόσθεσε 1,92 μονάδες (0,07%) στις 2.709,80 μονάδες.

Ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 15 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 15 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Nike Inc. στα 83,68 δολ. με άνοδο 1,32 δολ. ή σε ποσοστό 1,60%. Ακολούθησαν η American Express στα 105,41 δολ. με κέρδη 0,85% και η Cisco Systems με άνοδο 0,83% στα 47,58 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Walt Disney (-1,86%), η United HealthGroup (-1,82%) και η Pfizer (-1,30%). 

Ο τίτλος της Restaurant Brands International Inc. σημείωσε άνοδο 1,6% μετά την ανακοίνωση από τη μητρική των εστιατορίων Burger King κερδών και συγκρίσιμων πωλήσεων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Την ίδια στιγμή οι επενδυτές παρακολουθούν τους διαξιφισμούς Δημοκρατικών – Τραμπ για το τείχος που θέλει ο τελευταίο να χτίσει στα σύνορα με το Μεξικό, με ένα νέο αδιέξοδο να φαντάζει πολύ πιθανό. Οι συνομιλίες των δύο πλευρών για ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής διακόπηκαν την Κυριακή, με τον Λευκό Οίκο να προειδοποιεί για άλλο ένα επεισόδιο μερικής αναστολής των ομοσπονδιακών υπηρεσιών εάν δεν υπάρχει κάποια λύση μέχρι την Παρασκευή.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία