BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Διαχειρίσιμος ο κίνδυνος από Huawei έκρινε η αρχή κυβερνο-ασφάλειας

Διαχειρίσιμη έκρινε τελικά η αρμόδια αρχή της Βρετανίας την όποια απειλή ασφαλείας από την Huawei, κάτι που σημαίνει ότι ο κινεζικός κολοσσός τηλεπικοινωνιακού κολοσσού θα μπορεί να συμμετέχει σε διαγωνισμούς για δίκτυα σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες.

huawei

7
0

Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στις προσπάθειες των ΗΠΑ να μπλοκάρουν την Huawei από τα δίκτυα 5G χωρών- συμμάχων, αν και δεν προδικάζει την τελική απόφαση των Βρετανών.  

Οι Αμερικανοί κατηγορούν ουσιαστικά την κινεζική κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την Huawei ως «όχημα» για να κατασκοπεύει άλλα έθνη. Η εταιρεία απαντά ότι δεν δίνει τίποτα άλλο στο Πεκίνο, παρά φόρους. Πέραν των ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία έχουν ήδη απαγορεύσει την χρήση εξοπλισμού της Huawei για πέμπτης γενιάς δίκτυα ασύρματης επικοινωνίας, ενώ έρευνα έχουν ανοίξει μεταξύ άλλων ο Καναδάς και η Γερμανία. 

Οι περισσότερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας της Βρετανίας (Vodafone, EE, Three) συνεργάζονταν με την Huawei στην ανάπτυξη 5G δικτύων. Περιμένουν όμως τώρα την τελική απόφαση της κυβέρνησης, τον Μάρτιο ή Απρίλιο, για το εάν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία της κινεζικής εταιρείας. Στην απόφαση θα βαρύνει φυσικά το συμπέρασμα του Εθνικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας περί διαχειρίσιμου κινδύνου, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να αποκλείσει μία αρνητική εξέλιξη για τον κινεζικό κολοσσό, τελικά. 

Εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού, που ηγείται της σχετικής έρευνας, τόνισε ότι αυτή συνεχίζεται και πως καμία οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί. 

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία