BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Κατευθυντήριες για τα επιτόκια της ΕΚΤ οι οικονομικές συνθήκες

Η Ευρωζώνη έρχεται αντιμέτωπη με μία πιο επίμονη, από ο,τι αρχικά υπολογιζόταν επιδείνωση των συνθηκών, κυρίως της αδύναμης εξωτερικής ζήτησης, παραδέχεται ο Μάριο Ντράγκι.

draghi

Agronews

12
0

Ο Ιταλός επικεφαλής της ΕΚΤ, που το 2012 με το περίφημο «ό,τι χρειαστεί» θωράκισε τη νομισματική ένωση, δηλώνει τώρα λίγο πριν παραδώσει τα ηνία πως η κεντρική τράπεζα παραμένει πάντα έτοιμη να δράσει, αν το κρίνει αναγκαίο. Μεταξύ άλλων μπορεί να αποφασίσει ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση για την αύξηση των επιτοκίων.

«Όπως κάναμε και στη συνεδρίαση του Μαρτίου, μπορούμε ανά πάσα στιγμή να εξασφαλίσουμε με νέα απόφαση ότι η νομισματική πολιτική θα συνεχίσει να είναι υποστηρικτική για την οικονομία, προσαρμόζοντας τις κατευθυντήριες γραμμές για τα επιτόκια, ώστε αυτές να αντανακλούν τις συνθήκες της οικονομίας και την προοπτική του πληθωρισμού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντράγκι από το βήμα συνεδρίου στη Φραγκφούρτη.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίασή της η ΕΚΤ επιβεβαίωσε τις προσδοκίες για προαναγγελία ενός νέου γύρου φθηνών δανείων, αλλά και αιφνιδίασε την αγορά ανακοινώνοντας ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά ιστορικά χαμηλά επίπεδα τουλάχιστον έως τα τέλη του 2019.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία