BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Η γερμανική οικονομική ανάπτυξη φρενάρει απότομα

Tο τέλος της αλματώδους ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας προβλέπουν τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας, αποκλείοντας όμως το ενδεχόμενο ύφεσης. Κύριος λόγος οι αστάθμητοι πολιτικοί παράγοντες παγκοσμίως.

german-1

0
0

Σημαντική επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης και μετριοπαθής αύξηση του πληθωρισμού με παράλληλη αύξηση των μισθών και σταθερότητα στην αγορά εργασίας συνθέτουν τα βασικά χαρακτηριστικά του πλαισίου στο οποίο θα κινηθεί φέτος η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τις νεότερες προβλέψεις των κορυφαίων οικονομικών ινστιτούτων της Γερμανίας.

Στην εαρινή τους έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, οι οικονομολόγοι διορθώνουν αισθητά προς τα κάτω τις εκτιμήσεις τους σε σύγκριση με την τελευταία έρευνα του περασμένου φθινοπώρου και συγκεκριμένα από το 1,9% στο 0,8% επί του ΑΕΠ. Πιο αισιόδοξοι εμφανίζονται οι ειδικοί για τους ρυθμούς ανάπτυξης του 2020, τους οποίους ανεβάζουν στο 1,8%. Στην πρόβλεψη αυτή ωστόσο θα πρέπει να μπει ο εξής αστερίσκος: η ερχόμενη χρονιά έχει σαφώς περισσότερες εργάσιμες μέρες στη Γερμανία από τη φετινή.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία