BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Στο Eurogroup ο πρώτος απολογισμός για τις παροχές της κυβέρνησης

Υπό τη «σκιά» των προειδοποιήσεων του ΔΝΤ, που υποστήριξε ότι τα μέτρα παροχών της ελληνικής κυβέρνησης είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτά που ζητούν οι θεσμοί, θα συνεδριάσει το Eurogroup.

1_83

3
0

Στη συνεδρίαση του Eurogroup, απουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Το βασικό θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup θα είναι η ευρύτερη οικονομική κατάσταση της Ευρωζώνης.

Παρά ταύτα, δεν αποκλείεται να τεθεί το ζήτημα των παροχών που ανακοινώνει το τελευταίο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση, οι οποίες καταλαμβάνουν σημαντικό ποσοστό του ΑΕΠ.

Το ενδεχόμενο δημοσιονομικής απόκλισης της Ελλάδος στο Eurogroup

Αναλυτές εκτιμούν ότι εν όψει των ευρωεκλογών οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα διατηρήσουν χαμηλά τους τόνους.

Άλλες πηγές, ωστόσο, θεωρούν ότι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ θα φέρει το ζήτημα των παροχών στο τραπέζι του Eurogroup, ζητώντας εξηγήσεις από την ελληνική πλευρά.

Το «καμπανάκι» σήμανε πρώτο το ΔΝΤ την περασμένη εβδομάδα σημειώνοντας ότι «για να απελευθερωθεί φορολογικός χώρος, η Ελλάδα πρέπει να επεκτείνει τη φορολογική βάση».

Αντ’ αυτού, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εν όψει του Eurogroup, ο Π. Ντόλμαν του ΔΝΤ, «οι ανακοινώσεις δείχνουν ότι η κυβέρνηση κινείται αντίθετα. Θα συρρικνώσει το ΦΠΑ, διακινδυνεύει τη μελλοντική φορολογική συμμόρφωση» προσέθετε ο Ντόλμαν.

Πηγή:iefimerida.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία