BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Τριγμοί στα διεθνή χρηματιστήρια μετά το ενδεχόμενο νέων δασμών

Αφορμή στάθηκε αυτή τη φορά η είδηση ότι ο Λευκός Οίκος εξετάζει την προοπτική να επιβάλει περιορισμούς στη Hikvision, κινεζική εταιρεία τεχνολογίας παρακολούθησης με οπτικοακουστικά μέσα.

23gkat_29_page_1_image_0001-thumb-large

9
0

Εξανεμίστηκε, έτσι, η αισιοδοξία που προκάλεσε η προσωρινή χαλάρωση της απαγόρευσης Τραμπ στην κινεζική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Huawei Technologies, και η προοπτική μιας νέας μαύρης λίστας με κινεζικές εταιρείες εξώθησε τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια του γιεν και του ελβετικού φράγκου καθώς και στα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου.

Εξαίρεση αποτέλεσε ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, μέλη του οποίου είναι κυρίως εξαγωγικές εταιρείες και για μια ακόμη φορά έλαβε ώθηση από την υποχώρηση της στερλίνας εν μέσω αβεβαιότητας για το Brexit. Η στερλίνα σημείωσε πτώση κατά 0,2% στο 1,2712 δολάριο και το χρηματιστήριο του Λονδίνου έκλεισε με οριακά κέρδη 0,07%. Ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης σημείωσε άνοδο 0,21%. Οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές κατέγραψαν μικρές απώλειες, με τον δείκτη CAC 40 του Παρισιού να κλείνει με απώλειες 0,12%, τον FTSE MIB του Μιλάνου με υποχώρηση 0,61% και τον ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης οριακά σε αρνητικό έδαφος με απώλειες 0,07%. «Νομίζω ότι μόλις άρχισε η διαμάχη περί του ποιες θα είναι οι επιπτώσεις αν όλο αυτό κλιμακωθεί», σχολίασε στο Reuters ο Σάιμον Βέμπερ, στέλεχος της επενδυτικής Schroders, που δηλώνει εξαιρετικά ανήσυχος για την κατάσταση.

Στον αντίποδα βρέθηκαν, βέβαια, το γιεν που ενισχύθηκε κατά 0,1% με την ισοτιμία του να διαμορφώνεται στα 110,39 γιεν έναντι του δολαρίου. Ομοίως το ελβετικό φράγκο ενισχύθηκε, με το ευρώ να αντιστοιχεί το βράδυ σε 1,1252 ελβετικά φράγκα. Νωρίτερα είχαν σημειώσει υποχώρηση οι αγορές της Κίνας με τον βασικό δείκτη στο χρηματιστήριο της Σαγκάης να κλείνει με απώλειες 0,5%. Πτωτικά εκινείτο, άλλωστε, και η Wall Street.

Πηγή:kathimerini.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία