BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Θετικές οι αγορές μετά την συμφωνία ΗΠΑ και Ιαπωνίας

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς ΗΠΑ και Ιαπωνία κατέληξαν σε μία περιορισμένη συμφωνία στο εμπόριο που καταργεί τους δασμούς και επεκτείνει την πρόσβαση σε αγροτικά, βιομηχανικά και ψηφιακά προϊόντα.

19s8japansprim_thu_244844966

7
0

Η συμφωνία καλύπτει "ένα μεγάλο κομμάτι, στο κοντινό μέλλον θα έχουμε και άλλες συμφωνίες με την Ιαπωνία", δήλωσε ο Τραμπ, ενώ ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε σημείωσε ότι η συμφωνία είναι καλή και για τις δύο χώρες.

"Έχουμε επιτυχώς καλύψει ένα ευρύ πεδίο θεμάτων, που δεν περιλαμβάνει μόνο τα βιομηχανικά αγαθά, αλλά επίσης τα αγροτικά προϊόντα και τον ψηφιακό κλάδο", ανέφερε ο Άμπε.

Ωστόσο, η συμφωνία δεν καλύπτει τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ένα δύσκολο θέμα στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων μηνών, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αναφέρει ότι οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να εργάζονται για μια ευρύτερη συμφωνία.

Η εμπορική συμφωνία διαμορφώνει θετικό κλίμα στις αγορές αν και η αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ μετά την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου από τους Δημοκρατικούς συνεχίζει να επιβαρύνει την επενδυτική ψυχολογία.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 22.048,24 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό  0,2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 0,5% καθώς οι επενδυτές περιμένουν την επανάληψη των εμπορικών συνομιλιών τον επόμενο μήνα στην Ουάσινγκτον. Αυτός θα είναι ο 13ος γύρος των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας, με τους αναλυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τις πιθανότητες μιας συνολικής συμφωνίας μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 χάνει 0,5%.


Πηγή:
capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία