BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Σχεδόν 12 τρισ. δολάρια έκαναν «φτερά» απο τα ταμεία παγκοσμίως

Η υγειονομική κρίση προκάλεσε πτώση 60% στο πετρέλαιο, αναταραχή σε ισοτιμίες και κόστη δανεισμού. Σε «κενό αέρος» η αξία των αεροπορικών.

960x0__2_

4
0

Τα νούμερα είναι σοκαριστικά: 12 τρισ. δολάρια έκαναν φτερά από τα διεθνή χρηματιστήρια, οι τιμές πετρελαίου σε ελεύθερη πτώση 60%, καθώς Σαουδική Αραβία και Ρωσία εισήλθαν σε έναν «πόλεμο τιμών», ενώ αναδυόμενες οικονομίες, όπως Βραζιλία, Μεξικό και Ν. Αφρική, «είδαν» τα νομίσματά τους να βουλιάζουν περισσότερο από 20%. Η μεταβλητότητα και το κόστος δανεισμού χτύπησαν «κόκκινο» εν μέσω ανησυχιών ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε φάση παράλυσης, οι αεροπορικές εταιρείες «είδαν» το ήμισυ της αξίας τους να εξανεμίζεται, ενώ οι οικονομίες βρίσκονται αντιμέτωπες με νέες κρίσεις χρέους.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο στρατηγικός αναλυτής της Deutsche Bank, Tζιμ Ριντ, το 2020 θα γραφεί πλέον μαζί με τα έτη 1929, 1987 και 2008 στις χειρότερες στιγμές που γνώρισαν οι χρηματοοικονομικές αγορές.

Η «αιμορραγία» του πρώτου τριμήνου αποτυπώνεται τα μέγιστα στις απώλειες 22% και 20% για τους δείκτες Dow Jones και S&P 500 της Wall Street, αντίστοιχα, στην πτώση 23% του παγκόσμιου δείκτη μετοχών MSCI που παρακολουθεί 49 χώρες και στη βουτιά 26% του Λονδίνου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία