BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Επιβράδυνε τον Αύγουστο η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης

Έχασε ένα μέρος της ορμής της η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία των δεικτών PMI που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η IHS Markit.

1440x810_cmsv2_6ba8b490-52ce-5e5a-94a6-314c07e5f42d-4340322

10
0

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τις υπηρεσίες και τον κλάδο της μεταποίησης υποχώρησε τον Αύγουστο στις 51,6 μονάδες από 54,9 μονάδες τον Ιούλιο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τον δείκτη στις 54,7 μονάδες.

Ο δείκτης πέρασε τον Ιούλιο πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας, έχοντας παραμένει για τέσσερις διαδοχικούς μήνες κάτω από το συγκεκριμένο επίπεδο μετά τα δρακόντεια μέτρα που επιβλήθηκαν για την ανάσχεση της πανδημίας.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Markit έδειξαν ότι ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες υποχώρησε τον Αύγουστο στις 50,1 μονάδες από 54,7 μονάδες τον Ιούλιο, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης PMI διολίσθησε στις 51,7 μονάδες από 51,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης για την παραγωγή στη μεταποίηση πάντως ενισχύθηκε σε υψηλό 28 μηνών στις 55,7 μονάδες.

Μετά από την χαλάρωση μεγάλου μέρους των περιορισμών που είχαν επιβληθεί για τον κορονοϊό, η δραστηριότητα στην ευρωζώνη διευρύνθηκε τον προηγούμενο μήνα με τον ταχύτερο ρυθμό από τα μέσα του 2018.

Αλλά καθώς τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ξανά, ορισμένοι από τους αρχικούς περιορισμούς έχουν επιστρέψει.

"Η ανάκαμψη της ευρωζώνης έχασε μέρος του momentum της τον Αύγουστο, αναδεικνύοντας την εγγενή αδυναμία της ζήτησης που προκλήθηκε από την πανδημία", σύμφωνα με τον Andrew Harker, οικονομικό διευθυντή της IHS Markit.

Η ανάκαμψη υπονομεύθηκε από τις ενδείξεις για αύξηση των κρουσμάτων σε διάφορα μέρη της ευρωζώνης, τόνισε ο ίδιος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία