BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Στο διπλάσιο το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για το μήνα Δεκέμβριο

Το διπλάσιο ποσό θα λάβουν οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος το Δεκέμβριο, σύμφωνα με όσα ανέφεραν, μεταξύ άλλων, στις από κοινού ανακοινώσεις τους σήμερα, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπ. Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

200917193426_w17-190855staikouras18

8
0

Το μέτρο αυτό αφορά σε 482.335 δικαιούχους που ζουν σε 256.562 νοικοκυριά. 

Υπενθυμίζεται πως το ποσό που λαμβάνει ένα μονομελές νοικοκυριό που δικαιούται (βάσει συγκεκριμένων εισοδηματικών κριτηρίων) ως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ανέρχεται στα 200 ευρώ. Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος, προβλέπεται προσαύξηση 100 ευρώ, ενώ για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος προβλέπεται προσαύξηση 50 ευρώ.

Σημειώνεται πως ο ίδιος Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προ λίγων ημερών είχε προαναγγείλει την καταβολή ενίσχυση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, από το βήμα της Βουλής.
Ενίσχυση Επιστρεπτέας

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στις ανακοινώσεις που έκανε μαζί με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση για την πορεία υλοποίησης των μέτρων στήριξης και για το νέο μέτρο του διπλού ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος τον Δεκέμβριο που είχε προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε πως η καταβολή της επιδότησης για το πρόγραμμα Γέφυρα θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες. Ωστόσο επισήμανε πως οι τράπεζες έχουν ήδη ξεκινήσει να "αφαιρούν" το ποσό από τις δόσεις που θα αρχίσουν να καταβάλλουν οι δανειολήπτες.

Επίσης, αναφέρθηκε στο μέτρο αναστολής των επιταγών κατά 75 ημέρες για το οποίο εκδόθηκε ΦΕΚ, αλλά και της μείωσης ενοικίου κατά 40%. Επανέλαβε και τη διεύρυνση των δικαιούχων στον τέταρτο γύρο Επιστρεπτέας Προκαταβολής που είναι σε εξέλιξη και επισήμανε πως στην αίτηση αυτή θα εμφανίζεται αυτόματα το ποσό το οποίο δικαιούται ο επιχειρηματίας.

Ανέφερε πως το ποσό ενισχύεται στα 1,2 δισ. ευρώ για τον τέταρτο κύκλο και με τον πέμπτο κύκλο ο προϋπολογισμός του 2020 θα ξεπεράσει αθροιστικά τα 5 δισ. ευρώ.

Προανήγγειλε  και επέκταση αυτής της χρηματοδότησης του μέτρου το 2021. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επανέλαβε όλες τις παρεμβάσεις στήριξης των 3,3 δισ. ευρώ που ήδη τέθηκαν σε εφαρμογή για το μήνα Νοέμβριο-Δεκέμβριο.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία