BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Aνόδου συνέχεια στο αργό ελέω και των αναταραχών στη Λιβύη

Οι τιμές πετρελαίου καταγράφουν άνοδο για τρίτη ημέρα καθώς οι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, φαινόταν απίθανο να μπορέσουν να ενισχύσουν σημαντικά την παραγωγή, ενώ η πολιτική αναταραχή στη Λιβύη και στον Ισημερινό εντείνουν τις ανησυχίες για την προσφορά.

texas_oil

210
0

Το west texas intermediate ενισχύεται 1,8 δολάρια ή 1,6% στα 111,36 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα futures του brent ενισχύονται 1,9 δολάρια ή 1,7% στα 116,99 δολάρια.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θεωρούνται ως οι μόνες δύο χώρες του OPEC με πλεονάζουσα διαθέσιμη χωρητικότητα για να αναπληρώσουν το ρωσικό πετρέλαιο και τα χαμηλά ποσοστά παραγωγής από άλλα κράτη-μέλη.

Ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail al-Mazrouei, δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα ΗΑΕ παράγουν σχεδόν στη μέγιστη δυναμικότητα με βάση την ποσόστωσή τους στα 3,168 εκατ. βαρέλια ημερησίως στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον OPEC+.

Τα σχόλιά του επιβεβαίωσαν τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Μακρόν ο οποίος δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν στο περιθώριο της συνάντησης της G7, ότι τα ΗΑΕ παράγουν στη μέγιστη δυνατή χωρητικότητά τους και ότι η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να αυξήσει την παραγωγή κατά μόνο 150.000 βαρέλια ημερησίως.

Οι αναλυτές προειδοποίησαν επίσης ότι η πολιτική αναταραχή στον Ισημερινό και στη Λιβύη θα μπορούσαν να ενισχύσουν περαιτέρω την προσφορά.

Πηγή: capital.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία