BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Αναβάθμιση προβλέψεων για Κίνα ως 6,4% η ανάπτυξη το 2023

Σε αναβάθμιση των προβλέψεων τους για την κινεζική οικονομία προχώρησαν οι αναλυτές της JP Morgan και της Citi, καθώς η χώρα ανακοίνωσε εντυπωσιακή αύξηση του ΑΕΠ για το α' τρίμηνο του 2023. Ειδικότερα, η JP Morgan αύξησε την εκτίμηση για την ανάπτυξη σε 6,4% από 6% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία στοιχεία τριμήνου δείχνουν περαιτέρω ανάπτυξη στον ορίζοντα.

china_9

108
0

 «Η ισχυρή έκθεση για το ΑΕΠ του α' τριμήνου υποδηλώνει μια ισχυρή ανάκαμψη μετά το "άνοιγμα"», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της JP Morgan για την Κίνα, Haibin Zhu. «Μια σειρά παραγόντων οδήγησαν στην ισχυρή ανάκαμψη της δραστηριότητας του α' τριμήνου, συμπεριλαμβανομένης μιας αξιοσημείωτης ανάκαμψης της κατανάλωσης και των υπηρεσιών που σχετίζονται με τα ταξίδια» συμπλήρωσε.

«Τα ισχυρότερα από το αναμενόμενο στοιχεία για το ΑΕΠ το α' τριμήνου βελτιώνουν την πρόβλεψη μας για την αύξηση του ΑΕΠ για το σύνολο του έτους», είπε, προσθέτοντας ότι η ανάκαμψη της Κίνας «πιθανότατα θα συνεχιστεί βραχυπρόθεσμα» πριν η αναπτυξιακή της δυναμική αρχίσει να αμβλύνεται το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Kina.JPG

Η Citi αύξησε επίσης την πρόβλεψή της σε 6,1% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ανάπτυξη 5,7%, λέγοντας ότι η κινεζική οικονομία «βρίσκεται σε καλό δρόμο για την ανάκαμψη μετά τον κορωνοϊό, η οποία καθοδηγείται από την κατανάλωση και τις υπηρεσίες».

Ο οίκος πρόσθεσε ότι η ισχυρότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη του α' τριμήνου υποδηλώνει περαιτέρω ανάπτυξη μπροστά μας.

«Δεδομένου ότι η ουσιαστική ανάκαμψη ξεκίνησε ίσως μόνο μετά την κινεζική Πρωτοχρονιά, η υποκείμενη δυναμική θα μπορούσε να είναι ισχυρότερη από ό,τι υποδηλώνει ο κεντρικός αριθμός», ανέφεραν οι οικονομολόγοι της Citi με επικεφαλής τον Xiangrong Yu.

Οι οικονομολόγοι της Citi σημείωσαν ότι, ενώ οι υπηρεσίες υπεραπέδωσαν στην ανάπτυξη με γνώμονα την κατανάλωση για το α' τρίμηνο, παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς τις προβλέψεις τους.

Η UBS αύξησε επίσης την πρόβλεψή της για το έτος από 5,4% σε 5,7%, «δεδομένης της ισχυρότερης από την αναμενόμενη ανάκαμψης το α' τρίμηνο του 2023, η οποία οφείλεται τόσο στην ισχυρή ανάκαμψη της κατανάλωσης όσο και των ακινήτων».

 

Πηγή: bankingnews

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία