BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Τα επιτόκια της ΕΚΤ δεν απέχουν πολύ από τον «τελικό προορισμό»

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει τελειώσει με την αύξηση του κόστους δανεισμού, αν και δεν έχει πολλά να προχωρήσει, δήλωσε στη Le Monde το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Φάμπιο Πανέτα.

GettyImages-1239074831-scaled

160
0

"Νομίζω ότι τώρα δεν είναι η ώρα να πάμε πολύ γρήγορα, γιατί έχουμε ήδη κάνει πολύ δρόμο", είπε. "Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στον τελικό προορισμό, αλλά δεν είμαστε πολύ μακριά από αυτόν".

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν ήδη αυστηροποιήσει την πολιτική κατά 375 μονάδες βάσης. Αντιμέτωποι με τους ρυθμούς πληθωρισμού που έχουν επιβραδυνθεί, αλλά εξακολουθούν να είναι δυσάρεστα ισχυροί, οι αξιωματούχοι αναμένεται να αυξήσουν ξανά τα επιτόκια σε κινήσεις τριμήνου αυτόν τον μήνα και τον Ιούλιο.  

"Ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας", είπε ο Πανέτα, ο οποίος συγκαταλέγεται στα πιο περιποιημένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. "Η νομισματική μας σύσφιξη θα γίνει αισθητή τους επόμενους μήνες. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο η εγχώρια ζήτηση να παραμείνει ασθενής και αυτό να μεταφραστεί σε παρατεταμένη υποτονικότητα της οικονομικής δραστηριότητας ή ακόμη και σε τεχνική ύφεση στην ευρωζώνη".

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία