Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πολιτικές

Δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 10,5 μονάδων στη ΝΔ

Προβάδισμα 10,5 μονάδων απολαμβάνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νεότερη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ....

Δημοσκοπικό προβάδισμα 10 μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

0
0

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ αποσπά το 32% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση "ισοβαθμούν" το Κίνημα Αλλαγής και η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8%, ενώ πέμπτο κατατάσσεται το Κομμουνιστικό Κόμμα, με 6%. Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων μένουν εκτός δημοσκοπικής Βουλής, αποσπώντας το 2% έκαστο.

Τα στοιχεία της Pulse καταδεικνύουν επίσης μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συσπείρωση της Κουμουνδούρου να ανέρχεται μόλις στο 47%, ενώ της ΝΔ φτάνει στο 82%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ απολαμβάνει προβάδισμα 34 μονάδων, με πενήντα-έξι στους εκατό πολίτες να βλέπουν νίκη της Πειραιώς. Στο μέτωπο της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεύρυνε το προβάδισμά του κατά 2 μονάδες στις 10 μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα, με 32% έναντι 22%.

Αχίλλειος πτέρνα της Κουμουνδούρου φαίνεται πως είναι οι μεγάλες διαρροές ψηφοφόρων που υφίσταται, καθώς μόλις το 47% των ψηφοφόρων που τον στήριξαν στις δεύτερες εκλογές του 2015 παραμένουν στο πλευρό του. Αντίθετα η συσπείρωση της ΝΔ ανέρχεται στο 82%.

Ενδεικτικό της διάσπασης του μπλοκ ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ένας στους τρεις πολίτες που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή άκυρο ή ότι θα απόσχουν είχε στηρίξει την Κουμουνδούρου στις τελευταίες εκλογές. Κανένα άλλο κόμμα δεν έχει μερίδιο άνω του 6% στην αποκαλούμενη "γκρίζα ζώνη".

Δεν βλέπουν πρόωρες εκλογές

Οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 53%, απορρίπτουν το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, καθώς εκτιμούν ότι η πιθανότερη χρονική περίοδος, για να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές, είναι στο α' εξάμηνο του 2019, κοντά στις ευρωεκλογές (25%) και στο β' εξάμηνο του 2019, έως το τέλος θητείας της κυβέρνησης (28%). Αντίθετα, κάλπες εντός του 2018 "βλέπει" το 34% των ερωτηθέντων.

Δύο "αγκάθια" για την κυβέρνηση είναι η μείωση των συντάξεων και η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Για τις συντάξεις, το 25% πιστεύει ότι η μείωση των συντάξεων από 1η/1/2019 δεν θα ανασταλεί ή ακυρωθεί. 

Σε ό,τι αφορά τους δύο ένστολους, το 57% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τους έως τώρα χειρισμούς της Αθήνας, ποσοστό αυξημένο κατά 1 μονάδα συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα. Αντίθετα, το μερίδιο των πολιτών που αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά τις ενέργειες της κυβέρνησης παραμένει μειώθηκε στο 30%.

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση έγινε στο χρονικό διάστημα 13-15 Μαΐου σε δείγμα 1.341 πολιτών.

Πηγή: Capital

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire