BACK TO
TOP
Πολιτικές

Έτοιμοι να ψηφίσουν για να πάρουν το Κογκρέσο οι Δημοκρατικοί

Ενθουσιασμός επικρατεί στους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών στις 6 Νοεμβρίου, όπου θα κριθεί το μέλλον του Κογκρέσου, εάν θα παραμείνει υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών ή θα περάσει στα δικά τους χέρια.

Capitol-DramaticSmall

Agronews

0
0

Ο ενθουσιασμός αυτός, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos, προκύπτει κυρίως από την αθρόα συμμετοχή που αναμένεται από τους Δημοκρατικούς. Ειδικότερα, σε όλη την επικράτεια, οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι δηλώνουν ότι σίγουρα θα πάνε στις κάλπες, σε αντίθεση με το 2014 - την τελευταία μη προεδρική εκλογική μάχη.

Η δημοσκόπηση επικεντρώθηκε στο ενδιαφέρον των Αμερικανών να ψηφίσουν από το 2010, καθώς και πώς ο ενθουσιασμός αυτός χτίστηκε πάνω σε δεδομένα από το 2014 έως το 2018. Πιο βέβαιες ότι θα πάνε να ψηφίσουν τους Δημοκρατικούς ό,τι και να γίνει εμφανίζονται οι λευκές γυναίκες άνω των 60. Συγκεκριμένα, το 74% δηλώνει ότι θα συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία, ποσοστό ανεβασμένο κατά 18% συγκριτικά με τέσσερα χρόνια πίσω. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, των Ρεπουμπλικανών, το 64% των μεγάλων σε ηλικία λευκών γυναικών εξέφρασε την αβεβαιότητά του σχετικά με το αν θα πάει να ψηφίσει.

Δεν είναι όμως μόνο οι μεγάλες γυναίκες που είναι πρόθυμες να ψηφίσουν τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η οποία διενεργήθηκε από τις 20 Αυγούστου έως τις 16 Σεπτεμβρίου, ενθουσιασμός υπάρχει σε όλες τις ηλικιακές ομάδες των Δημοκρατικών – από τους πτυχιούχους και τους νέους 18 – 34 ετών έως τους ενηλίκους που βρίσκονται στο μέσον της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία