BACK TO
TOP
Πολιτικές

Κληρώνει για διορισμό Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

Οι ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Γερουσία δεν μιλούν για λογαριασμό των τριών γερουσιαστών που τηρούν επιφυλακτική στάση απέναντι στην επικύρωση του διορισμού του Μπετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, αλλά μιλούν με σιγουριά ότι θα κερδίσουν την πολιτική μάχη στην ολομέλεια του σώματος, μεταδίδει το ΑΠΕ.

bret_cavano

Agronews

0
0

Όπως σχολιάζει το “Politico”, η ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων καλλιεργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα της σημερινής διαδικαστικής ψηφοφορίας, με την τελική ψηφοφορία για την επικύρωση του διορισμού στην ολομέλεια να προγραμματίζεται για αύριο το βράδυ (τοπική ώρα Ουάσινγκτον). Τόσο ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, όσο κι άλλα ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων έχουν τους λόγους τους για να είναι αισιόδοξοι, μετά τις ενθαρρυντικές σε αρχικό στάδιο, δηλώσεις που έκαναν οι Γερουσιαστές Τζεφ Φλέικ από την Αριζόνα και Σούζαν Κόλινς από το Μέιν, σχετικά με την αναφορά του FBI.

Έτσι, καλλιεργήθηκε ένα κλίμα αισιοδοξίας στους Ρεπουμπλικάνους, το οποίο εάν μεταφραστεί σωστά σε ψήφους, εκτιμάται ότι η υποψηφιότητα του εφέτη από την Ουάσινγκτον για διορισμό στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, θα επικυρωθεί.

Οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι είδαν την έρευνα του FBI ως μία ουσιαστική δικαίωση του Κάβανο απέναντι στις καταγγελίες των δύο γυναικών, για απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά. Οι ίδιοι, δεν επιθυμούν να προκαταλάβουν τις κινήσεις των Γερουσιαστών Κόλινς, Φλέικ και της Λίζας Μαρκόβσκι από την Αλάσκα, ενώ εκτιμούν ότι οι κυριότερες ανησυχίες τους για τον Κάβανο έχουν πλέον αντιμετωπιστεί, μέσω της αναφοράς του FBI.

Μιλώντας με μέλη της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας, ο Τζον Κόρνιν, ηγετικό στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων που εκλέγεται στο Τέξας, αναφέρθηκε στην επικύρωση του διορισμού του Κάβανο, σαν αυτή να αποτελεί ένα προκαθορισμένο αποτέλεσμα. Ο ίδιος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Γερουσία θα βάλει τέλος “σε αυτήν την ατμόσφαιρα τσίρκου,” μέσα στο Σαββατοκύριακο κι όταν θα ψηφίσει “προκειμένου τελικά να επικυρώσει τον διορισμό αυτού του καλού ανθρώπου, σε μια τόσο σημαντική θέση.”

Απαντώντας αργότερα σε σχετική ερώτηση για το αν έχει συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό των ψήφων, ο Κόρνιν συμπλήρωσε απλά: “Είμαι αισιόδοξος. Θα αφήσω τους γερουσιαστές να κάνουν τις δικές τους ανακοινώσεις, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε στο αναμενόμενο αποτέλεσμα.”

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία