BACK TO
TOP
Πολιτικές

Την ερχόμενη εβδομάδα η κρίσιμη ψηφοφορία για την συμφωνία Πρεσπών

Σε θρίλερ εξελίσσεται το θέμα της πλειοψηφίας των 80+1 βουλευτών που απαιτείται στο κοινοβούλιο των Σκοπίων προκειμένου να ψηφιστεί η Συνταγματική αναθεώρηση, απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να επικυρωθεί στην ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

skopia2

Agronews

6
0

Μέσα σε αυτό το «θολό τοπίο» που διαμορφώνεται στη γειτονική χώρα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ συνεχίζει να εμφανίζεται αισιόδοξος για υπερψήφιση των Συνταγματικών αλλαγών. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του στη FAZ όπου υποστήριξε ότι θα κάνουμε το παν για συμφωνία στο Κοινοβούλιο.

Η ψηφοφορία που θα κρίνει το μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα και αν ο Ζάεφ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει πλειοψηφία 2/3, επόμενη βήμα θα είναι η προκήρυξη εκλογών. Πάντως, η στάση του VMRO φαίνεται πως έχει δημιουργήσει προβλήματα με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

Η συμπεριφορά του VMRO-DPMNE έχει εξαγριώσει υψηλόβαθμα μέλη του ΕΛΚ, σύμφωνα με πηγές από το κόμμα που επικαλείται το πρακτορείο ΜΙΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Ζοζέφ Ντολ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ηγέτη του κόμματος της αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μιτσκόσκι και τον προειδοποίησε «με απόλυτα μη διπλωματικό τρόπο» ότι σε περίπτωση που το κόμμα δεν επιτρέψει τον δημοκρατικό διάλογο στο κοινοβούλιο για την υιοθέτηση της συμφωνίας των Πρεσπών, τότε η παράταξή του «θα επωμιστεί την πλήρη ευθύνη για όλες τις συνέπειες που θα αντιμετωπίσει η χώρα».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία