BACK TO
TOP
Πολιτικές

Διάγγελμα Μακρόν στο γαλλικό λαό στην σκιά των «κίτρινων γιλέκων»

Διάγγελμα στο γαλλικό λαό θα απευθύνει το βράδυ της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου (20:00 μ.μ), ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στον απόηχο της τέταρτης κατά σειρά μαζικής διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων».

diaggelma_macron

Agronews

8
0

Αυτό γνωστοποίησε την Κυριακή το Ελιζέ, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις επ’αυτού. Ο πρόεδρος της Γαλλίας, που θα δεχθεί σήμερα κοινωνικούς εταίρους και βουλευτές, αναμένεται να ανακοινώσει «συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα» για την αντιμετώπιση της κρίσης, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Μιριέλ Πενικό.

Σημειώνεται ότι τις δηλώσεις του προέδρου περιμένει εναγωνίως σύσσωμος ο γαλλικός λαός, μαζί με τα «κίτρινα γιλέκα», που ελπίζουν ότι ο Μακρόν θα δεσμευτεί για άμεσες πράξεις, θα δώσει άμεσες λύσεις και θα προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις στη φορολογία, έτσι ώστε να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη των Γάλλων σε αξιοπρεπή επίπεδα. Οι Γάλλοι θεωρούν ότι θα πρέπει να καλύψει το κόστος για μεγαλόπνοα μακροπρόθεσμα σχέδιά του για το κλίμα, το έλλειμμα ή την ανταγωνιστικότητα της Γαλλίας από αυτούς που διαθέτουν χρήματα. Χθες η Μαρίν Λεπέν, αρχηγός του ακροδεξού Εθνικού Συναγερμού, ζήτησε από τον Γάλλο πρόεδρο «δυνατές απαντήσεις στις κοινωνικές αγωνίες που εκφράζουν τα κίτρινα γιλέκα».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία