BACK TO
TOP
Πολιτικές

Στη σύνοδο κορυφής οι αποφάσεις για νέα ή μη παράταση στο Brexit

Ανοιχτή σε οποιαδήποτε παράταση θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την ΕΕ, μόλις καταστεί δυνατή η έγκριση της Συμφωνίας Αποχώρησης, δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, προσερχόμενη την Τετάρτη 10 Απριλίου στη Σύνοδο Κορυφής. Η απόφαση θα ληφθεί στο δείπνο που θα ακολουθήσει, στο οποίο δεν θα συμμετέχει η Μέι.

amaynewapril2

Agronews

2
0

 "Ο σκοπός αυτής της Συνόδου είναι να συμφωνήσουμε σε μια παράταση, για να μας δοθεί επιπλέον χρόνος να εγκριθεί η Συμφωνία, που θα μας επιτρέψει να αποχωρήσουμε με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο" είπε η Μέι, σημειώνοντας πως, αν και το αίτημά της είναι για παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου, "το σημαντικό είναι η όποια παράταση να μας δίνει το δικαίωμα να φύγουμε, μόλις επικυρωθεί η Συμφωνία Αποχώρησης και μέχρι τις 22 Μαΐου".

"Ξέρω πως πολλοί [από τους ηγέτες] θα είναι ενοχλημένοι που γίνεται αυτή η Σύνοδος, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο θα έπρεπε να έχει ήδη φύγει από την ΕΕ" είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός εκφράζοντας δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι το Κοινοβούλιο της χώρας της δεν μπόρεσε να επικυρώσει τη Συμφωνία Αποχώρησης.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα προσπαθήσει για μία ακόμη φορά να «πουλήσει» το εναλλακτικό της σχέδιο, τις διακομματικές συνομιλίες, κυρίως με τους Εργατικούς, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν σημειώσει καμία σημαντική πρόοδο. 

Οι προσδοκίες ωστόσο είναι μικρές, ακόμη και στο υπουργικό της συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Guardian» μάλιστα υπάρχουν πολύ σοβαρές αμφιβολίες πλέον, ακόμη και για την πολιτική επιβίωση της Μέι, δεδομένου ότι η ίδια είχε δηλώσει ότι «ως πρωθυπουργός» δεν μπορεί να δεχτεί καθυστέρηση μεγαλύτερη από τις 30 Ιουνίου.

Ορισμένοι στην Ντάουνινγκ Στιτ θεωρούν ότι το παιχνίδι φθάνει στο τέλος του επισημαίνοντας ότι στο εξής θα είναι ακόμη πιο δύσκολο για τη Μέι να κρατήσει τους Τόρις ενωμένους. Οι αντιδράσεις εντός του Συντηρητικού Κόμματος είναι άλλωστε γνωστές στο ενδεχόμενο μίας μακράς παράτασης και πολύ περισσότερο σε οποιαδήποτε συνθηκολόγηση με τους Εργατικούς, η οποία θα αφορά την τελωνειακή ένωση.

Πηγή:protothema, naftemporiki

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία