BACK TO
TOP
Πολιτικές

Την οδηγία για τη νιτρορύπανση θέλει να παραβλέψει ο Βέμπερ

Σε μια ανεπίσημη καθυστέρηση της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής ντιρεκτίβας για τη νιτρορύπανση δεσμεύτηκε ο επίσημος υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ.

20180905weber-manfred

Πέτρος Γκόγκος

1
0

Ο ένας εκ των πρωταγωνιστών  των Ευρωεκλογών, εκλεκτός της Άνγκελα Μέρκελ, Μάνφρεντ Βέμπερ, δήλωσε προ ολίγων ημερών πως έχει ήδη προχωρήσει σε έμμεσες πιέσεις κατά της οδηγίας για τη νιτρορύπανση, ενώ δεσμεύτηκε πως θα επιχειρήσει «να προστατεύσει» τουλάχιστον την Γερμανία από την εφαρμογή του κανονισμού.

Όπως δήλωσε κατά την διάρκεια εκπομπής στην γερμανική δημόσια τηλεόραση ο κ. Βέμπερ, «αν γίνω πρόεδρος της Κομισιόν, τότε πιστεύω πως οι υπάρχοντες κανονισμοί που συντάσσονται στο Βερολίνο, θα πρέπει πρώτα να δοκιμαστούν προτού τους φορτωθούμε».

Στην δήλωση αυτή προχώρησε ο συντηρητικός πολιτικός, έπειτα από σχετική ερώτηση Γερμανού αγρότη, ο οποίος αγανακτισμένος έκανε λόγο για «ρυθμιστική μανία» εκ μέρους των Βρυξελλών, οι οποίες «δεν περιμένουν να δουν με ποιον τρόπο αλλάζουν τα θρεπτικά συστατικά στα σκευάσματα, πριν προχωρήσουν στην επόμενη «νομοθετική σύσφιξη».

Από την πλευρά του, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) έσπευσε να κατηγορήσει τον Χριστιανοδημοκράτη υποψήφιο για λαϊκισμό, αφού «αψηφά την κρίση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με την οδηγία της ΕΕ».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία