BACK TO
TOP
Πολιτικές

Άμεση εφαρμογή των αγροτικών δεσμεύσεων ζητά η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ

Την άμεση εφαρμογή, χωρίς καθυστερήσεις, του αγροτικού προγράμματος που εξήγγειλε κατά την προεκλογική περίοδο, ο νέος πρωθυπουργός Κώστας Μητσοτάκης, περιμένει η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ.

satolias_02

Μαρία Γιουρουκέλη

6
1

Σε δήλωση του ο πρόεδρος της οργάνωσης Πάυλος Σατολιάς, εκτιμά ότι η νέα κυβέρνηση θα δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, υπογραμμίζοντας τις μεγάλες προκλήσεις που βρίσκονται ενώπιον, με κυριότερη ίσως τη νέα ΚΑΠ και τη διασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος, την ουσιαστική ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας και του συνεταιρίζεσθαι, θέματα υποδομών και εξωστρέφειας του παραγόμενου προϊόντος.

Ολόκληρη η δήλωση Παύλου Σατολιά για τη νέα κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Παύλος Σατολιάς, αφού συνεχάρη, με δήλωσή του, τον πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με την ψήφο τους οι πολίτες έδωσαν ισχυρή εντολή και τέτοια κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη νέα κυβέρνηση, ώστε απρόσκοπτα να εφαρμόσει το πρόγραμμα που ετέθη στην κρίση τους.

Σε ότι αφορά το «αγροτικό πρόγραμμα», αναμένουμε την άμεση εφαρμογή και υλοποίηση των δεσμεύσεων, καθώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια καθυστέρησης, αφού ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται στα όριά του. Χρειάζονται, συνεπώς, γρήγορες αποφάσεις, που θα επιτρέψουν την χωρίς αναχώματα συνέχιση της παραγωγικής τους δραστηριότητας.

Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι η νέα κυβέρνηση θα δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος, άλλωστε, μπορεί, υπό τις κατάλληλες συνθήκες και με την εφαρμογή πολιτικών που θα ενισχύουν την παραγωγή, να συμβάλει στην άρση των σημερινών οικονομικών αδιεξόδων.

Όλο το προηγούμενο διάστημα συζητήθηκαν διεξοδικά και αρκούντως ανεδείχθησαν τα δομικά και άλλα προβλήματα του κλάδου. Πλέον, αναμένουμε έργο. Και ως πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, δηλώνω ότι είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε θετικά στην προσπάθεια βελτίωσης των δεικτών της αγροτικής οικονομίας και ευημερίας του αγροτικού πληθυσμού της χώρας, να υποστηρίξουμε κάθε απόφαση που θα είναι στη σωστή κατεύθυνση και να προσπαθήσουμε, όμως, να αποτρέψουμε, αν και όπου χρειαστεί, πιθανές εσφαλμένες επιλογές, έτσι όπως πάντα κάναμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.

Υπενθυμίζω ότι υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις μπροστά, με κυριότερη ίσως τη νέα ΚΑΠ και τη διασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος, την ουσιαστική ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας και του συνεταιρίζεσθαι, θέματα υποδομών και εξωστρέφειας του παραγόμενου προϊόντος. Ως ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ έχουμε στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας την αρχή της συνεργασίας και πιστεύουμε ότι μόνο με συνέργειες μπορούμε να πάμε μπροστά.Εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στη νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αναμένω τις πρωτοβουλίες της.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

10-07-2019 16:10Ανδριανη-Αννα Μητροπούλου

Δεν θα έλεγα ότι μας εκπλήσσει το περιεχόμενο των άνω θέσεων των εκπροσώπων των θεσμικών αντιπροσωπευτικών οργάνων των αγροτικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων , αφού αναφέρονται συστηματικά σε ζητήματα, που απασχολούν τον γενικό αγροτικό πληθυσμό της χώρας και όχι ειδικά τα μέλη τους. Και δεν μας εκπλήσσει , διότι , για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ,ότι δεν έχει γίνει ακόμη κτήμα τους , ότι εκπροσωπούν επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα, ώστε να προτάξουν τα ελλείμματα εκείνα, τα οποία έχουν οδηγήσει στην οδυνηρή συρρίκνωση του θεσμού στην χώρα, σε σχέση με τα λοιπά κράτη της Ένωσης. Αν μπορούσαν να το κάνουν ,θα βοηθούσαν τους Διοικούντες , να λάβουν μέτρα, τα οποία είναι απόλυτα απαραίτητα για την ανασυγκρότηση του αγροτικών συνεταιρισμών. Μια καλή μελέτη του Κανονισμού για τον Ευρωπαϊκό Συνεταιρισμό και μια καλή ανάγνωση του Γερμανικού συνεταιριστικού νόμου, ο οποίος προσαρμόστηκε ήδη στις διατάξεις του Κανονισμού, θα ήταν πραγματικό όφελος. Στο μικρό αυτό περιθώριο σχολιασμού, θα ήθελα να επισημάνω την θέση των Γερμανών , εμπλεκομένων στην αλυσίδα εφοδιασμού του αγροτικού τομέα, όταν ρωτήθηκαν σχετικά με την ανάγκη ίδρυσης διεπααγγελματικών οργανώσεων στην χώρα τους . Απάντησαν : Δεν αποτελούν ανάγκη για μας, διότι οι αγροτικοί συνεταιρισμοί μας , λειτουργούν άριστα. Α.Θ.Μητροπούλου.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία