BACK TO
TOP
Πολιτικές

Τα κρίσιμα σημεία για τους αγρότες στις προγραμματικές δηλώσεις

Ανάµεσα σε δύο διαµετρικά αντίθετες λογικές, γράφονται τις τελευταίες ώρες οι προγραµµατικές δηλώσεις της κυβέρνησης, η ανάγνωση των οποίων προχωράει το σαββατοκύριακο µε στόχο την ψήφο εµπιστοσύνης το βράδυ της ∆ευτέρας.

1-Voridis-MAkis

Γιάννης Πανάγος

22
5

Αναφορικά µε τον αγροτικό χώρο, οι πληροφορίες θέλουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη να προσεγγίζει όλο και πιο πολύ στη κατεύθυνση του Μαξίµου που µοιάζει να έχει πεισθεί για την ανάγκη γενναίων αλλαγών, χωρίς το φόβο του πρόσκαιρου πολιτικού κόστους. Μ’ αυτή την έννοια, η γνώµη Μητσοτάκη δείχνει να γέρνει πλέον προς την πλευρά της προεκλογικής δέσµης µέτρων, η οποία έκανε λόγο για µεγάλες µεταρρυθµίσεις, σε αντίθεση µε το «γράµµα» στο πρώτο Υπουργικό Συµβούλιο που προσέγγιζε τα θέµατα εξ απαλών ονύχων.

Έτσι, παράλληλα µε τη µείωση της φορολογίας των συνεταιρισµών στο 11%, την κατάρτιση νέου νόµου για τους συνεταιρισµούς, την προσοχή  στις διαπραγµατεύσεις για τη νέα ΚΑΠ και τους ελέγχους για την πάταξη των ελληνοποιήσεων, οι προγραµµατικές αναµένεται να θίγουν θέµατα όπως:

  • Νέο πλαίσιο ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής µε συνεργασία ΕΛΓΑ και ιδιωτικών ασφαλιστικών.
  • Μείωση κατά 50% της φορολογίας εισοδήµατος αγροτών, τουλάχιστον για το µέρος της παραγωγής που παραδίδουν σε συλλογικά σχήµατα.
  • Ενίσχυση του θεσµού των διεπαγγελµατικών µε βάση το κοινοτικό πλαίσιο.
  • Περαιτέρω κίνητρα για τις ενεργειακές κοινότητες, ειδικά των αγροτών.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 20 Ιουλίου


 

Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

21-07-2019 10:57Κατσενης μιχαλης

Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΩΣΕΙΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΘΕΙ

Απάντηση

21-07-2019 10:56Κατσενης μιχαλης

Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΩΣΕΙΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΘΕΙ

Απάντηση

21-07-2019 09:07ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ Γεώργιος

Υπάρχουν βασικές επιδοτήσεις οι οποίες χάθηκαν στην περιοχή του Αιγίου εδώ κ τρία χρόνια για κτήματα με ενοικιαστηριο λόγω λάθους του υπουργείου, λόγω λάθους δικαιολογητικών. Αυτά τα χρήματα που ειναι;; μια ερώτηση στον υπουργό τι μπορεί να γινει;; εμείς οι παραγωγοί έχουμε ξεκινήσει τις αγωγές γιατί εδώ κ τέσσερα χρόνια δεν έχουμε πάρει απάντηση..

Απάντηση

20-07-2019 10:45Καστοριανός αγρότης

Για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου ου δις λόγος;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία