BACK TO
TOP
Πολιτικές

Καταδικάζει την Τουρκία το Reuters για εισαγωγή προσφύγων στην ΕΕ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τη σφοδρή επίθεση και τις βαριές απώλειες που υπέστησαν οι τουρκικές δυνάμεις από το συριακό καθεστώς.

metanastes-varka-thalassa

16
0

Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε στο Reuters ότι η Τουρκία αποφάσισε να μη σταματήσει τους Σύρους πρόσφυγες που θα επιδιώξουν να φτάσουν στην Ευρώπη από ξηράς ή θαλάσσης από το Ιντλίμπ.

Η τουρκική αστυνομία, η ακτοφυλακή και οι συνοριακοί φύλακες διατάχθηκαν να σταματήσουν να τους εμποδίζουν, ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος. Δύο ώρες κράτησε η έκτακτη σύσκεψη στην Άγκυρα υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η ηγέτης του ακροδεξιού Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρόεδρο.

Εκτός ελέγχου έχει τεθεί η κατάσταση στη Συρία, όπου οι τουρκικές δυνάμεις δέχτηκαν επίθεση από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 22 Τούρκοι στρατιώτες.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για επίθεση κατά τουρκικών στρατευμάτων στο Ιντλίμπ, με τουλάχιστον 50 Τούρκους νεκρούς και 100 τραυματίες.

Ο νομάρχης της Αντιόχειας ανακοίνωσε επισήμως ότι εννέα Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση των δυνάμεων του Άσαντ.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλη Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία, Ραχμί Ντοάν, οι απώλειες προέκυψαν έπειτα από αεροπορικές επιθέσεις του συριακού καθεστώτος. To CNN Tukr κάνει λόγο για πολλούς τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε πόλη της Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία, προκειμένου να τους παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Σύσκεψη συγκάλεσε εκτάκτως ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ τηλεφωνική συνομιλία είχε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Έκτακτη σύσκεψη της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του συγκάλεσε και ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία