BACK TO
TOP
Πρόσωπα

«Πρόβα νυφικού» τα «Δύο χρόνια δράσης» Μπαγινέτα στα αγροτικά

Φιλότιμη προσπάθεια καταγραφής προβλημάτων που δεν μετουσιώνεται ωστόσο σε μέτρα πολιτικής ικανά να δώσουν λύση στο αγροτικό πρόβλημα της χώρας, συνιστά το βιβλίο του Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Μπαγινέτα, το οποίο παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία υψηλόβαθμων κομματικών στελεχών.

baginetas_mew

Γιάννης Πανάγος

20
0

Το βιβλίο αποτελεί μια συρραφή λόγων του προέδρου του κόμματος και περιφερειακών συσκέψεων με αγροτικό χρώμα, χωρίς να προκύπτει μια καθαρή εικόνα στόχων και επιδιώξεων του κόμματος που διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας. Μένει σε μια επιμονή για εκπαίδευση των αγροτών, καθώς και σε μια ασάφεια για μείωση φόρων και εισφορών που δεν απαντά την πραγματική ανάγκη για αναδιοργάνωση του αγροτικού τομέα.

Παρόντες στην παρουσίαση του βιβλίου και βασικοί ομιλητές ήταν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  και Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Κωστής Χατζηγάκης ο οποίος κατά τη ομιλία του στάθηκε στην αναγκαιότητα εκπαίδευσης των αγροτών που  με την σειρά της θα φέρει την αύξηση της παραγωγικότητας αλλά και την αύξηση των εξαγωγών που είναι και το ζητούμενο.

Ο Γραμματέας ΠΕ και βουλευτής Νομού Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης από την πλευρά του τόνισε ότι στόχος μας είναι να περάσουμε από τη θεωρία στη πράξη όσον αφορά τη γεωργία και τη εφαρμογή των πολιτικών σε αυτή και παράλληλα μίλησε για τους ιστορικούς δεσμούς που έχει η ΝΔ με τους ανθρώπους της υπαίθρου.

Επίσης η κα. Φωτεινή Αραμπατζή, τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ. και βουλευτής Σερρών, αναφέρθηκε στην απορροφητικότητα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, την κατάργηση της 10ετούς παραμονής των νέων αγροτών στο πρόγραμμα. Επιπλέον σημείωσε ότι οι επιλέξιμες εκτάσεις τίθενται εν αμφιβόλω  στη Νέα ΚΑΠ λόγω των παλινωδιών στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης και τους δασικούς χάρτες. 

Από την πλευρά του ο επίτιμος σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, δρ. Γεώργιος Βούτσινος αναφέρθηκε στις βαθιές τομές που ετοιμάζει στην παιδεία η ΝΔ, γεγονός που αφορά και τον αγροτικό τομέα, ενώ αναφερόμενος στην τεχνολογία είπε πως αυτή δεν είναι μόνο μηχανήματα και εξοπλισμός αλλά και γνώση.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία