BACK TO
TOP
Πρόσωπα

Θύελλα σήκωσε η τήβεννος του Επιτρόπου Φιλ Χόγκαν

Για τους επικριτές του, ο γιγαντόσωµος τεχνοκράτης από το Κιλκένι, Φιλ Χόγκαν αποτελεί έναν λοµπίστα που αβαντάρει τα προϊόντα των Βόρειων χωρών, θέλει να γατζωθεί στα ευρωπαϊκά έδρανα και φέρει ακέραια την ευθύνη για τις περικοπές στην ΚΑΠ.

3_sel_10

Γιώργος Κοντονής

369
0

Για τους υποστηρικτές του, η ισχυρή γοητεία και το ταλέντο του στις διαπραγµατεύσεις µπορεί να τον τοποθετήσουν στο θώκο της Επιτροπής Εµπορίου, κάτι που είναι και προσωπική του φιλοδοξία αν αποµακρυνθεί από το χαρτοφυλάκιο της Γεωργίας. Στην τελευταία αυτή κατηγορία φαίνεται πως συγκαταλέγεται και το Γεωπονικό Πανεπιστήµιο Αθηνών, το οποίο απέδωσε στον Επίτροπο Γεωργίας την ύψιστη τιµή αναγορεύοντάς τον Επίτιµο ∆ιδάκτορα για το συνολικό του έργο στην Κοµισιόν, ως ένας πολιτικός «που τείνει πάντα ευήκοα ώτα στα αιτήµατα της χώρας µας» και «εργάζεται µε πάθος για τον περιορισµό του προστατευτισµού και την επίτευξη εµπορικών συµφωνιών», όπως ελέχθει κατά την παρουσίασή του.

Μένει να φανεί φυσικά κατά πόσο έπαιξαν ρόλο και οι µεγάλες ευκαιρίες που θα ανοίξουν για τα ευρωπαϊκά ιδρύµατα τα νέα ερευνητικά προγράµµατα Horizon Europe για την περίοδο 2021 έως 2027, που έχει προτείνει ο φιλέλληνας, όπως χαρακτηρίστηκε, Ιρλανδός να έχουν διπλάσιο προϋπολογισµό για την έρευνα και την καινοτοµία στα τρόφιµα και τους φυσικούς πόρους.

«Ενθαρρύνω αυτό το πανεπιστήµιο να παρακολουθεί στενά για νέες ευκαιρίες», τόνισε στη γεµάτη από ακαδηµαϊκούς και πολιτικούς φορείς αίθουσα του Κτιρίου Καποδίστριας κατά την αποφώνησή του ο κ. Χόγκαν, φορώντας την τήβεννο µε την οποία τον περιένδυσαν ο πρύτανης του ΓΠΑ, καθηγητής Σπυρίδωνας Κίντζιος και ο πρόεδρος του Τµήµατος Αγροτικής Οικονοµίας, αναπληρωτής καθηγητής, Ευστάθιος Κλωνάρης.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία