BACK TO
TOP
Πρόσωπα

Απάντηση Κομισιόν στην Daily Mail για τα ακριβά ταξίδια του Γιούνκερ

Απάντηση σε δημοσίευμα της Daily Mail, με το οποίο η βρετανική εφημερίδα ασκούσε κριτική στο κόστος των επαγγελματικών ταξιδιών του επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Jean-Claude_Juncker

Ελένη Δούσκα

14
0

Σε αυτή αναφέρεται:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ένας από τους πιο διαφανείς οργανισμούς τον κόσμο και δημοσιοποιεί το σύνολο των ταξιδιωτικών δαπανών των μελών του Κολλεγίου διότι πιστεύουμε στη διαφάνεια.

Η Επιτροπή έχει θεσπίσει κανόνες προκειμένου να διασφαλίζεται ότι η άσκηση των δραστηριοτήτων της –συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιών- γίνεται με τον οικονομικότερο δυνατό τρόπο.

Η εφαρμογή του προϋπολογισμού της ΕΕ ελέγχεται σε ετήσια βάση από το δημοκρατικά εκλεγμένο σώμα του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (στο πλαίσιο της διαδικασίας απαλλαγής).

Ο πρόεδρος Γιούνκερ εκπροσωπεί την ΕΕ σε επίπεδο αρχηγών καρτών ή κυβερνήσεων (όπως επί παραδείγματι στις συνόδους G20 ή G7) αλλά σε αντίθεση με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων, η ΕΕ δεν διαθέτει αεροσκάφος. Η πλειοψηφία των σχετικών μετακινήσεων γίνεται ως εκ τούτου με εμπορικές αερογραμμές.

Σύμφωνα με τους δικούς μας κανόνες δε, η χρήση ναυλωμένων πτήσεων μπορεί να εξεταστεί μόνο στις περιπτώσεις  που οι διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις δεν κατευθύνονται στον συγκεκριμένο προορισμό, δεν συμβαδίζουν με τις λοιπές προγραμματισμένες υποχρεώσεις  του προέδρου, ή για λόγους ασφαλείας»

Πηγή: Kathimerini.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία