BACK TO
TOP
Πρόσωπα

Επιστρέφει στο Ευρωκοινοβούλιο ο Ντάτσιαν Τσιόλος

Τα δυο τρίτα των Ευρωβουλευτών που μέσω της Επιτροπής Γεωργίας της Ευρωβουλής είναι συνομιλητές της Κομισιόν σε ζητήματα αγροτικής πολιτικής και ειδικά της διαμόρφωσης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, επανεξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές.

Ciolos-Dacian

Πέτρος Γκόγκος

38
0

Από αυτήν την άποψη, λίγα είναι αυτά που θα αλλάξουν στις Βρυξέλλες σε ό,τι αφορά την στάση της επιτροπής αυτής απέναντι στις προτάσεις της Κομισιόν. Ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι νέες αφίξεις, μεταξύ των οποίων ο πρώην επίτροπος Γεωργίας, Ντάτσιαν Τσιόλος, ο οποίος αναμένεται πως θα διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομιλίες της νέας επιτροπής.

Με εξαίρεση την περίπτωση της Εσθέρ Χεράνζ, η  οποία ανέλαβε την επεξεργασία του πιο σημαντικού ίσως κειμένου της ΚΑΠ, που σχετίζεται με τα στρατηγικά σχέδια, της  οποίας η επανεκλογή δεν κατέστη δυνατή, με τα έως τώρα δεδομένα, οι απώλειες της επιτροπής αυτής είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Αντιθέτως «εμπλουτίστηκε» με την αναμενόμενη προσθήκη του πρώην επιτρόπου γεωργίας αλλά και του πρώην προέδρου των Ευρωπαίων Νέων Αγροτών, Τζέρεμι Ντεσερλέ, και οι δύο υπό των ομπρέλα των Φιλελευθέρων.

Μένει τώρα να φανεί η δράση που θα αναπτύξει ο παλιός γραφειοκράτης των Βρυξελλών, καθώς και τις όποιες επιδιώξεις θα μπορέσει να υλοποιήσει η Ρουμανική προεδρία εκμεταλλευόμενη τη συγκυρία αυτή μέσα σε αυτό το ελάχιστο διάστημα, ως τις 30 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι ήδη εδώ και μερικές εβδομάδες προσπαθεί να κάνει τα αδύνατα δυνατά, ενεργοποιώντας αρκετούς πρώην και νυν γραφειοκράτες, προκειμένου να επιτύχει μια ελάχιστη συμφωνία, ενόψει του επόμενου Συμβουλίου στις 18 Ιουνίου. 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία