BACK TO
TOP
Πρόσωπα

Η Γαλλίδα χοιροτρόφος που αναλαμβάνει χρέη προέδρου στο αγροτικό όργανο Copa

Η Copa εξέλεξε την Κριστιάν Λαμπέρτ από τη Γαλλία να ηγηθεί της ευρωπαϊκής οργάνωσης αγροτών για τα επόμενα δύο χρόνια.

christine_lampairt

5
0

Η νέα πρόεδρος αναλαμβάνει τα καθήκοντά της σε μια κρίσιμη στιγμή, αφού βασικές αποφάσεις θα ληφθούν τους επόμενους μήνες. Μαζί με μια ομάδα έξι νεοεκλεγέντων εκπροσώπων, η Κριστιάν Λαμπέρτ αντικαθιστά τον Γερμανό Γιόακιμ Ρουκβιντ που ηγήθηκε της οργάνωσης τα τελευταία τρία χρόνια.

Σχολιάζοντας την εκλογή της η Λάμπερτ , είπε: «Με τιμά η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων συναδέλφων μου, αλλά γνωρίζω επίσης τις ευθύνες που περιμένουν αυτήν την σύνθεση της Προεδρίας».

Ένα κλίμα ανησυχίας είναι εδραιωμένο στον αγροτικό χώρο της Ευρώπης, αφού οι αβεβαιότητες αναφορικά με το προσεχές μέλλον είναι πολλές. Τόσο η ΚΑΠ, όσο και το Farm to Fork, η Πράσινη Συμφωνία εν γένει, το Brexit αλλά και το σχέδιο ανάκαμψης της Ευρώπης απαιτούν συλλογικές απαντήσεις σ το εγγύς μέλλον.

 «Πιστεύω ακράδαντα ότι η γεωργία είναι ένας στρατηγικός τομέας για την Ευρώπη - η κρίση του Covid-19 το έδειξε αυτό. Η Ευρώπη πρέπει να επανασυνδεθεί με τις γεωργικές της φιλοδοξίες» σχολίασε η κα. Λαμπέρ, που είναι χοιροτρόφος από το Main-et-Loire της Γαλλίας, ενώ είπε ότι θα βασιστεί στο έργο που έκανε ο προκάτοχός της Γιόακιμ Ρούκβιντ, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα όλων των Ευρωπαίων αγροτών.

Ανέφερε μερικές από τις κορυφαίες προτεραιότητες για τη θητεία της ξεκινώντας από μια αξιοπρεπή διαβίωση για τους αγρότες που θεωρούνται ως προϋπόθεση εάν θέλουμε να επιτύχουν τις «εξαιρετικά υψηλές φιλοδοξίες της ΕΕ, οι οποίες μερικές φορές φαίνονται ανέφικτες».

Μιλώντας για την Πράσινη Συμφωνία, η Λαμπέρτ είπε:

«Στην COPA είμαστε πεπεισμένοι ότι η ευρωπαϊκή γεωργία μπορεί να είναι ταυτόχρονα παραγωγική, ανταγωνιστική και βιώσιμη».

Η ΚΑΠ και η Πράσινη Συμφωνία πρέπει να θέσουν έναν στόχο παραγωγής για την ΕΕ για να εγγυηθεί τα τρόφιμα για όλους, για όλες τις αγορές, όλους τους προϋπολογισμούς, επειδή είναι άψογοι όσον αφορά την ιχνηλασιμότητα και τις απαιτήσεις υγείας.

«Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει την πράξη παραγωγής και να μην δεσμεύσει τον αγροτικό τομέα να ακολουθήσει μια πορεία μείωσης», κατέληξε.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία