BACK TO
TOP
Τράπεζες

Μαζικές αναλήψεις από τις τράπεζες Αργεντινής

Οι πολίτες της Αργεντινής προχωρούν «μαζικά» σε αναλήψεις των χρημάτων τους από τις τράπεζες, υποστήριξε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου, προεξοφλώντας την επικράτηση του Αλμπέρτο Φερνάντες, κεντροαριστερού περονιστή πολιτικού, στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 27η Οκτωβρίου.

bolsonaro

17
0

«Μπροστά στην πιθανή επιστροφή (σ.σ. στην εξουσία) της συμμορίας του Φόρουμ του Σαν Πάουλου (οργάνωση στην οποία συμμετέχουν κόμματα της αριστεράς στη Λατινική Αμερική) στην Αργεντινή, ο κόσμος σηκώνει μαζικά τα χρήματά του από τις τράπεζες», ανέφερε ο Μπολσονάρου μέσω Twitter.

Η ευρεία νίκη του Φερνάντες στις προκριματικές εκλογές τον μετέτρεψε σε αδιαφιλονίκητο φαβορί των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, στις οποίες υποψήφιά του για την αντιπροεδρία θα είναι η Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ, η κεντροαριστερή πρώην πρόεδρος της Αργεντινής (2007-2015).

Σε περιοδεία του στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας την Τετάρτη, ο Μπολσονάρου υποστήριξε πως η γειτονική Αργεντινή βυθίζεται στο «χάος», ενώ αργότερα προειδοποίησε για τον κίνδυνο μαζικής εξόδου Αργεντινών στη Βραζιλία, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με τους πολίτες της Βενεζουέλας.

Η απάντηση του Αλμπέρτο Φερνάντες στον Μπολσονάρου ήταν δηκτική: «Χαίρομαι που μιλάει άσχημα για εμένα», είναι «ρατσιστής» και «μισογύνης», είπε.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία