Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πληρωμές

Προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης εν αναμονή του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Έτοιμος για την πληρωμή της προκαταβολή του 70% της Ενιαίας Ενίσχυσης από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου (όπως είχε γράψει η εφημερίδα Agrenda πριν μια εβδομάδα), είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Agronews υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού.

elegktiko_synedrio_pliromes

Χρήστος Διαμαντόπουλος

12087
3

Μάλιστα όπως μας εξηγούν από τη στιγμή που το Ελεγκτικό Συνέδριο θα δώσει το «οκ» για την σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Τράπεζας Πειραιώς (που αφορά τις αγροτικές πληρωμές) η διαδικασία της πίστωσης είναι θέμα μόνο μερικών ωρών.

Αν και μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί μια μικρή καθυστέρηση στην έκδοση της απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο (οι υπογραφές για την σύμβαση μεταξύ Βάθη και Τράπεζας Πειραιώς έχουν πέσει εδώ και μέρες), πληροφορίες του Agronews από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αναφέρουν ότι «όπως και να έχει το πράγμα η απόφαση θα βγει εντός της εβδομάδας».

Αν λοιπόν η διαδικασία κυλήσει χωρίς άλλα προβλήματα μέσα στην εβδομάδα ο προγραµµατισµός δείχνει τις πιστώσεις να ξεκινούν το βράδυ της Πέµπτης 18 Οκτωβρίου, προκειµένου τα χρήµατα να αρχίσουν να φαίνονται στους λογαριασµούς των παραγωγών από την Παρασκευή, ώστε να ξεκινήσουν οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ και από τα γκισέ της τράπεζας τη ∆ευτέρα 22 του µήνα.

Υπενθυµίζεται ότι στις πιστώσεις αυτές δεν θα περιλαµβάνεται το πρασίνισµα και κατά πάσα πιθανότητα τα επιπλέον δικαιώµατα σε νέους αγρότες κάτω των 40 ετών, οι οποίοι ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους από το 2013 και µετά, καθώς ακόµα δεν έχει εκδοθεί η απαραίτητη απόφαση µε το ποσοστό της ενίσχυσης.

Όσον αφορά την σύβαση – στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης – αναφέρουν στο Agronews ότι δεν έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις από την προηγούμενη που ήταν σε ισχύ έως και τις 18 Αυγούστου.   

 

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

18-10-2018 08:33Λεωνίδας

Τελικά πότε θα κελαηδήσουν τα πουλάκια του ΟΣΔΕ; Σήμερα ή στις 25-26; Να βγει ο Μαλάμης να μας πει.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

18-10-2018 06:52Ρια

Τι γινεταο τελικα ?τωρα λενε 25 26 ?ισχυει κατι τετοιο?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία