BACK TO
TOP
Πληρωμές

Μέχρι τέλος του μήνα πληρωμές στις αυτόχθονες ως 19/11 οι δηλώσεις απογραφής

Την ένταξη 690 δικαιούχων στο Μέτρο των Αυτόχθονων Φυλών ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεσµεύοντας κονδύλια συνολικά 34 εκατ. ευρώ. Μάλιστα όπως φαίνεται περίσσεψαν και 4 εκατ. τα οποία ενδέχεται όπως ήταν ο προγραµµατισµός των αρχών, να διοχετευθούν σε µία δεύτερη προκήρυξη για όσους κτηνοτρόφους δεν µπόρεσαν να βάλουν όλο το ζωικό τους κεφάλαιο στο Μέτρο λόγω εµπλοκής σε ΟΣ∆Ε και µηχανογραφικό σύστηµα.

provata-gidia_autoxthones

Γιώργος Κοντονής

15
0

Τα πριµ που θα λαµβάνουν οι δικαιούχοι ετησίως µέχρι το τέλος της πενταετίας έχουν ως εξής:


- Με διατήρηση 1 αρσενικού ανά 15 θηλυκών ζώων αναπαραγωγής: Βοοειδή 333 ευρώ ανά Μονάδα Ζωικού Κεφαλαίου (ΜΖΚ), πρόβατα και αίγες 232 ευρώ ανά ΜΖΚ, χοίροι 215 ευρώ ανά ΜΖΚ και ιπποειδή 350 ευρώ ανά ΜΖΚ. 

 - Χωρίς διατήρηση 1 αρσενικού ανά 15 θηλυκών ζώων αναπαραγωγής: Βοοειδή 310 ευρώ ανά ΜΖΚ, πρόβατα και αίγες 209 ευρώ ανά ΜΖΚ, χοίροι 192 ευρώ ανά ΜΖΚ και ιπποειδή 350 ευρώ ανά ΜΖΚ.

Ετήσιες δηλώσεις ζωικού κεφαλαίου για πληρωµή προκαταβολής

Οι δικαιούχοι των Αυτόχθονων φυλών αναµένεται να πληρωθούν προκαταβολή για το έτος 2018, µέχρι τις 30 Νοεµβρίου σύµφωνα µε τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ωστόσο, ο Οργανισµός διευκρινίζει ότι για να καταστεί αυτό εφικτό, στο πλαίσιο των απαιτούµενων διοικητικών και διασταυρωτικών ελέγχων θα χρησιµοποιηθούν τα δεδοµένα της ψηφιακής υπηρεσίας κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκµεταλλεύσεων αιγοπροβάτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

 Ως εκ τούτου ενηµερώνονται οι δικαιούχοι της ∆ράσης 10.1.09 «∆ιατήρηση απειλούµενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων», οι οποίοι περιλαµβάνονται στην 2η κατάταξη, η οποία αφορά την 1η πρόσκληση της ∆ράσης, πως οφείλουν να ολοκληρώσουν τις προβλεπόµενες διαδικασίες ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκµεταλλεύσεων αιγοπροβάτων µέχρι και την ερχόµενη Κυριακή (18/11/2018).

Παράλληλα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ επισηµαίνεται ότι, για τους δικαιούχους της ∆ράσης 10.1.09 που έχουν δύο ή περισσότερες φυλές αιγοπροβάτων, ή έχουν χοιροτροφικές εκµεταλλεύσεις, επιπλέον της ετήσιας απογραφής µέσω της ψηφιακής υπηρεσίας για τα αιγοπρόβατα και για όλες τις εκµεταλλεύσεις χοιρινών, θα πρέπει να προσκοµίσουν και το χειρόγραφο µητρώο στις Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ µέχρι και τη ∆ευτέρα 19 Νοεµβρίου. Να σηµεωθεί ότι η εν λόγω προσκόµιση κρίνεται απαραίτητη προκειµένου να επιβεβαιωθούν τα ζώα ανά φυλή. Σηµειώνεται εδώ ότι τυπικά οι δεσµεύσεις των δικαιούχων έχουν ξεκινήσει από τις 2 Απριλίου του 2018 και τελειώνουν το 2022.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα