BACK TO
TOP
Πληρωμές

Μειώνει τα αποθέματα γάλακτος η ΕΕ με την μεγαλύτερη δημοπρασία

Περισσότεροι από 60.000 τόνοι αποθεμάτων αποβουτυρωμένου γάλακτος σε σκόνη πωλήθηκαν στις 13 Δεκεμβρίου στη μεγαλύτερη πώληση από τότε που ξεκίνησαν οι δημοπρασίες τον Δεκέμβριο του 2016. Περίπου τα τρία τέταρτα του αποβουτυρωμένου γάλακτος σε σκόνη που αγοράστηκαν από το δημόσιο απόθεμα έχουν επιστραφεί προσεκτικά στην αγορά.

gala_site

Πέτρος Γκόγκος

23
0

Οι τελευταίες εκθέσεις της ΕΕ για την αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων που δημοσίευσε το Παρατηρητήριο της αγοράς γάλακτος αυτή την εβδομάδα υπογραμμίζουν την αυξημένη ζήτηση και τις ικανοποιητικές τιμές γάλακτος, που βρίσκονται γύρω στα 36 λεπτά ανά κιλό, αντανακλώντας μια θετική κατάσταση στην αγορά που δείχνει, σύμφωνα με την Κομισιόν, ότι ο προσεκτικός χειρισμός των αποθεμάτων από την ίδια, συνέβαλε στην διαμόρφωση μιας ισορροπίας. Η δημοπρασία στις 13 Δεκεμβρίου μειώνει τα δημόσια αποθέματα της ΕΕ σε περίπου 100.000 τόνους (όταν το 2017 ήταν 380.000 τόνοι) και εκκαθαρίζει τα αποθέματα από την Πολωνία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες και την Τσεχική Δημοκρατία.

«Η δημόσια παρέμβαση, την οποία διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη σταθεροποίηση των αγορών μεταξύ 2015 και 2017, συμβάλλοντας στην άρση των πλεονασμάτων σε ένα εξαιρετικά ανισσόροπο σενάριο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή άνοιξε στα τέλη του 2016 μια διαδικασία μηνιαίων και αργότερα διμηνιαίων δημόσιων διαγωνισμών για να επαναφέρει σταδιακά αυτά τα αποθέματα στην αγορά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα