Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πληρωμές

Στην έκτακτη ενίσχυση και τα συμπύρηνα λέει ο Αραχωβίτης

Στην έκτακτη εθνική ενίσχυση (de minimis) των ροδακινοπαραγωγών που θα καταβληθούν το επόμενο διάστημα θα συμπεριλαμβάνονται τελικά και τα συμπύρηνα ροδάκινα. Αυτό έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην οποία αναφέρει: «Η ενίσχυση θα αφορά συγκεκριμένες ποικιλίες ροδάκινων, συμπεριλαμβανομένων των συμπύρηνων, και νεκταρινιών  που υπέστησαν ζημίες, μη καλυπτόμενες από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ».

subirina

1266
4

Αναλυτικό το δελτίο Τύπου του υπουργείου αναφέρει:

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, ενημερώνει ότι σχεδιάζεται και θα υλοποιηθεί άμεσα έκτακτη κρατική οικονομική ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis) για τη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών που υπέστησαν υποβάθμιση του προϊόντος τους λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ακραίων βροχοπτώσεων του καλοκαιριού του 2018. Η ενίσχυση θα αφορά συγκεκριμένες ποικιλίες ροδάκινων, συμπεριλαμβανομένων των συμπύρηνων, και νεκταρινιών  που υπέστησαν ζημίες, μη καλυπτόμενες από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Συγκεκριμένα για την καταβολή κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) επιλέξιμοι είναι οι δενδροκαλλιεργητές των νομών Ημαθίας, Καβάλας, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλας, Πιερίας, Τρικάλων και Φλώρινας. Για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων ροδακινοπαραγωγών, που είδαν την παραγωγή τους να μειώνεται και να υποβαθμίζεται σε μεγάλο ποσοστό (άνω του 30%), υπήρξε συνεργασία των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, των υπηρεσιών και της διοίκησης του ΕΛΓΑ, των βουλευτών των περιοχών αυτών και συλλογικών φορέων των αγροτών.

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

05-01-2019 00:41ΑΝΤΏΝΗΣ

Θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία για αυτούς που δεν κάναν υπεύθυνη δήλωση σε ποικιλίες που δεν αναγραφόταν στην δήλωση του ελγα?

Απάντηση

04-01-2019 22:55Γιώργος

Τι ψάχνεις ρε φίλε εδώ είναι τόσο άσχετοι που τα μαραθων τα έχουν σε υψηλή αποζημίωση ενώ τα ελεγκαντ λειντι στη χαμηλή που είναι η ίδια ποικιλία. Μιλάμε για άσχετους

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία