BACK TO
TOP
Πληρωμές

Σε έναν ταξιδευτή η ανάθεση της γαστροκουλτούρας

Ένας ταξιδευτής της γεύσης, ο Κίµων Γεωργίου, που κινείται έχοντας ως αρχή «120.000 χλµ. το χρόνο αναζητώντας την υπέροχη Γαστρονοµία, τους ανθρώπους της και τις παραδόσεις τους», είναι ο προσωρινός ανάδοχος του έργου: «Μελέτη για την κατάρτιση στρατηγικής για την Ελληνική γαστρονοµία» στο πλαίσιο του Μέτρου 20 του προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

3-Gastronomy

Μαρία Γιουρουκέλη

19
0

Η µελέτη θα αποτελείται από δύο επιµέρους φάσεις και εφόσον το έργο κατακυρωθεί στον εν λόγω ανάδοχο, θα πρέπει ως τις 31 ∆εκεµβρίου 2019, να προχωρήσει:

Στην κατάρτιση της υβριδικής στρατηγικής που θα αναλύει τα προϊόντα, τις πιθανές µεταβλητές τιµές, τη θέση τους στην εσωτερική και παγκόσµια αγορά, τους τρόπους προώθησης και τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο προετοιµασίας-επιµόρφωσης του ανθρώπινου δυναµικού (αγρότες, κτηνοτρόφοι οµάδες-στόχοι, µαθητές κλπ.) και υποδοµών, καθώς και σε θέµατα διασύνδεσης της γαστρονοµίας µε τον τουρισµό και τη δηµιουργία µιας γαστροκουλτούρας.

Στην καταγραφή και την ανάλυση των απαραίτητων ενεργειών στους πιο σηµαντικούς τοµείς της γαστρονοµίας όπως: γάλα, αλλαντικά, κρέας, λαχανικά, οπωροκηπευτικά κ.α και αντίστοιχα την κατάρτιση ενός πλάνου προώθησης της στρατηγικής αυτής σε εξειδικευµένες κλαδικές εκθέσεις και εµβληµατικές πρωτοβουλίες προώθησης ποιοτικών τοπικών κτηνοτροφικών προϊόντων. Βάση της απόφασης που υπογράφει ο Γενικός Γραµµατέας Αγροτικής Πολιτικής και ∆ιαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαµπος Κασσίµης, η προσφορά που υπέβαλλε ο Ανάδοχος ανέρχεται στο ποσό 20.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ 24%). Να σηµειωθεί ότι , ο Κίµων Γεωργίου ασχολείται µε τη Γαστρονοµία ως αναλυτής, σύµβουλος και περιηγητής για περισσότερα από 20 χρόνια, ενώ έχει εργασθεί για εταιρείες που ειδικεύονται στην ποιοτική Γαστρονοµία στην Ιταλία, Ισπανία και Αγγλία.


Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου μαζί με το περιοδικό Profi

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα