BACK TO
TOP
Πληρωμές

Πληρώθηκαν de minimis για τα αχλάδια Κρυστάλλια

Κατεβλήθησαν τα πολυαναμενόμενα de minimis για τα αχλάδια «Κρυστάλλια» στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

2685585

57
2

Σήμερα το πρωί ο ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων) ολοκλήρωσε την καταβολή της έκτακτης κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) για την καλλιέργεια αχλαδιών ποικιλίας «Κρυστάλλια» στους λογαριασμούς 1.812 παραγωγών της χώρας, που υπέστησαν ζημιές από τις βροχοπτώσεις του 2018. Το συνολικό ποσό, που πιστώθηκε, ήταν 1.198.402,31 ευρώ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, μέχρι την Παρασκευή ο Οργανισµός Πληρωµών δροµολογεί την πληρωµή των de minimis, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί αρµοδίως, συνολικού ύψους 5,35 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών της Κορινθίας και μανταρινιών ποικιλίας «Κλημεντίνη» της Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Θεσπρωτίας και Λακωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι:

Ειδικότερα, δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 3,15 εκατ. ευρώ για τα μανταρίνια ποικιλίας «Κλημεντίνη» δικαιούχοι είναι οι παραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Θεσπρωτίας και Λακωνίας που επλήγησαν από έντονες βροχές του 2018, με το ύψος της ενίσχυσης να ορίζεται στα 70 ευρώ ανά στρέμμα.

Αντίστοιχα για τα επιτραπέζια σταφύλια η ενίσχυση ανέρχεται στα 78 ευρώ ανά στρέμμα για τις ποικιλίες αμπέλου «Σουλτανίνα» και «Φράουλες» και στα 50 ευρώ ανά στρέμμα για όλες τις υπόλοιπες επιτραπέζιες ποικιλίες και αφορά παραγωγούς της Κορινθίας που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις του 2018 και διέθεταν ποικιλίες σε ωρίμανση κατά την ίδια χρονική περίοδο. Το συνολικό ποσό των de minimis για τα επιτραπέζια σταφύλια έχει οριστεί στα 2,2 εκατ. ευρώ.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

03-07-2019 18:57Τεο

ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΌ ΡΕΕ ΒΓΆΛΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΠΕΊΤΕ ΚΆΤΙ..

Απάντηση

03-07-2019 16:12Στελιος

Εγώ δεν είδα τίποτα...ούτε εξόφληση βιολογικών...ούτε de minimis στα κρυστάλια....μόνο παπαριές γράφετε..σαν την Ύπαιθρο και σεις τους συστήματος....δεν μπήκαν χρήματα σε κανένα..μόνο προεκλογικά ψίχουλα και δεν κάνατε καν..μια απλή αναφορά.....και τρέχετε στα κλεμεντηνια........

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα