BACK TO
TOP
Πληρωμές

Δυνατή η ανάληψη από ΑΤΜς Πειραιώς της προκαταβολής ενιαίας

Πάτησε το κουμπί η τράπεζα, πιστώθηκε η προκαταβολή ενιαίας ενίσχυσης και από τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης (21 Οκτωβρίου) είναι δυνατή η ανάληψη των χρημάτων των δικαιούχων από τα μηχανήματα πληρωμών (ΑΤΜ) της Πειραιώς.

b1e75ee30d7a743ce79f574585777d2f_XL

Ελένη Δούσκα

300
10

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι, το απόγευμα της Τετάρτης 21.10.2020, ολοκληρώθηκε ομαλά, η πληρωμή της προκαταβολής (70%) της βασικής ενίσχυσης, για το έτος 2020 προς τους δικαιούχους αγρότες πελάτες της.

 Τα χρήματα είναι ήδη διαθέσιμα στους λογαριασμούς των αγροτών πελατών της, οι οποίοι μπορούν να κάνουν άμεσα αναλήψεις από τα 1.800 ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, σε όλη την Ελλάδα.

Η πληρωμή της προκαταβολής 70% του τσεκ αφορά 539.609 δικαιούχους σε όλη τη χώρα και το ύψος της πληρωμής ανέρχεται σε 696.596.038,36 ευρώ.
Μετά τις 4-5 το απόγευμα της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου αναμένεται ότι θα αρχίσουν να βλέπουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης οι δικαιούχοι αγρότες, αφού η πίστωση της προκαταβολής του 70% του τσεκ κλείδωσε για την ημέρα αυτή, έπειτα και από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γρηγόρη Βάρρα. Η πληρωμή αφορά 539.609 δικαιούχους σε όλη τη χώρα και το ύψος της πληρωμής ανέρχεται σε 696.596.038,36 ευρώ.
Αυθημερόν ανάληψη της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης από τα ATM της Τράπεζας Πειραιώς θα μπορούν να κάνουν οι αγρότες, με τα ποσά να εμφανίζονται στις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες μέσα στα επόμενα 24ωρα. Οι πληρωμή υπολογίζεται περίπου τα 750 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, σημειώνεται πως το ποσό που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση, ήτοι το 70%, φτάνει τα 750 εκατ. από τα οποία κατά το σύνηθες κάποια δεν μπήκαν λόγω δορθώσεων, λαθών, ενεργού αγρότη κτλ, τα οποία μετά τις διορθώσεις θα πστωθούν είτε σε κάποια ενδιάμεση πληρωμή ή στην εξόφληση του Δεκεμβρίου.    

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πειραιώς: 

Πληρωμές αγροτικών επιδοτήσεων σε δικαιούχους αγρότες

 Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι, το απόγευμα της Τετάρτης 21.10.2020, ολοκληρώθηκε ομαλά, η πληρωμή της προκαταβολής (70%) της βασικής ενίσχυσης, για το έτος 2020 προς τους δικαιούχους αγρότες πελάτες της.

 Τα χρήματα είναι ήδη διαθέσιμα στους λογαριασμούς των αγροτών πελατών της, οι οποίοι μπορούν να κάνουν άμεσα αναλήψεις από τα 1.800 ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, σε όλη την Ελλάδα.

 

Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2020        



Η σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει: 

Σήμερα 20/10/2020 ολοκληρώθηκαν από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., με βάση τον προγραμματισμό του και παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργήθηκαν τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας COVID-19, όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την έγκαιρη πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2020.

Η πληρωμή της προκαταβολής ανέρχεται στο 70% της βασικής ενίσχυσης, αφορά 539.609 δικαιούχους  σε όλη τη χώρα και το ύψος της πληρωμής ανέρχεται σε 696.596.038,36 ευρώ.

Το αρχείο πληρωμής των δικαιούχων απεστάλη στην τράπεζα και από αύριο το απόγευμα 21/10/2020, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, θα ξεκινήσει η διαδικασία πίστωσης των δικαιούμενων ποσών κάθε παραγωγού, στον τραπεζικό  λογαριασμό τους.

Σημειώνουμε  ότι :

  • Με βάση την ισχύουσα ΚΑΠ της περιόδου 2015-2020, οι συνολικές άμεσες ενισχύσεις που θα πληρωθούν στους Έλληνες αγρότες για το 2020 ανέρχονται σε 2.022.400.000 ευρώ. από τα οποία το ποσό των 1.091.170.000 ευρώ αφορά την βασική  ενίσχυση ενώ το υπόλοιπο ποσό των 550.385.000 ευρώ το πρασίνισμα, των 344.153.000 ευρώ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις και τέλος το ποσό των 36.692.000 ευρώ για τους νέους σε ηλικία αγρότες (κάτω των 40 ετών)
  • Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2020 υπέβαλλαν 653.283 παραγωγοί, εκ των οποίων δικαιούχοι βασικής ενίσχυσης είναι 589.192, ενώ το ανωτέρω καταβληθέν ποσό αντιστοιχεί στο 99,22% της συνολικά δικαιούμενης ενίσχυσης με βάση τις αιτήσεις για το έτος 2020.
  • Στην πληρωμή της προκαταβολής περιλαμβάνονται 30.131 αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων 2020 σε αντίθεση με πέρυσι που πληρώθηκαν κατά την εξόφληση της ενίσχυσης .

Επί πλέον ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. πληροφορεί ότι κατά την διαδικασία των ελέγχων που  πραγματοποιήθηκαν για τη χορήγηση της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2020, εντοπίστηκαν ευρήματα που επηρέασαν μερικά ή ολικά την πληρωμή των ορισμένων δικαιούχων. Τα ειδικά αυτά ευρήματα αφορούν κυρίως σε:

  1. Γεωργούς (47.076) με δικαιούμενο ποσό βασικής ενίσχυσης μικρότερο των 250 ευρώ. Εφόσον μετά τον υπολογισμό των επόμενων πληρωμών, το συνολικό ποσό τους είναι μεγαλύτερο των 250 ευρώ, θα πληρωθούν στην εκκαθάριση όπως προβλέπει ο κανονισμός.
  2. Γεωργούς (113) που δεν πληρούν το κριτήριο του ενεργού γεωργού σύμφωνα με το άρθρο 9, του Καν (ΕΕ) 1307/2013. Για τον έλεγχο του κριτηρίου των παραγωγών αυτών χρησιμοποιούνται τόσο τα δικαιούμενα ποσά των άμεσων ενισχύσεων έτους αιτήσεων 2019, όσο και τα οικονομικά τους στοιχεία του φορολογικού έτους 2019. Ο εν λόγω έλεγχος διενεργείται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) του Υπουργείου Οικονομικών.
  3. Γεωργούς (691) για τους οποίους εκκρεμεί το αποτέλεσμα ελέγχου του κριτηρίου του ενεργού γεωργού καθόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκκαθάρισης φορολογίας εισοδήματος από το Υπουργείο Οικονομικών.
  4. Γεωργούς (1.870) για τους οποίους εκκρεμεί η ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων (προσκόμιση συμπληρωματικών δικαιολογητικών, σύνθετες περιπτώσεις κληρονομιάς κλπ.).
  5. Γεωργούς (461) που δεν ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού που δήλωσαν στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης με το τραπεζικό ίδρυμα.
  6. Γεωργούς (1.202) που κρίθηκαν μη δικαιούχοι μετά από ελέγχους που διενήργησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, λόγω μεγάλης απόκλισης μεταξύ δηλωθέντων και προσδιορισθέντων στοιχείων.
  7. Γεωργούς (1.722) με μη τεκμηρίωση ιδιοκτησίας για το σύνολο ή μέρος των αγροτεμαχίων που δηλώθηκαν στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2020 σε σχέση με τα στοιχεία που τηρούνται στην ΑΑΔΕ.

Για την αντιμετώπιση κατά το δυνατόν αυτών των προβλημάτων μέχρι την προγραμματισμένη καταβολή της εξόφλησης της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος στους παραγωγούς το Δεκέμβριο του 2020 :

  1. Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, ξεκίνησε άμεσα την επίλυση των εκκρεμοτήτων για τους δικαιούχους των ανωτέρω κατηγοριών 2 & 3 και θα αποσταλεί αρχείο με νεότερη επεξεργασία από το Υπουργείο Οικονομικών.
  2. Οι 1.619 γεωργοί που έχουν δηλώσει ενοικιαζόμενο ιδιωτικό βοσκότοπο, με εκκρεμή τεκμηρίωση ιδιοκτησίας και θα πρέπει να προβούν σε διορθωτικές ενέργειες. Βοσκότοποι με εκκρεμή τεκμηρίωση ιδιοκτησίας θα εξαιρεθούν από την πληρωμή της εξόφλησης και τυχόν καταβληθείσες ενισχύσεις θα επιστραφούν με τις ισχύουσες διαδικασίες. Για όσους από αυτούς του παραγωγούς διεξάγεται προγραμματισμένος επιτόπιος ή ειδικός έλεγχος από την ΚΥ και τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ θα τα προσκομίσουν και κατά τον έλεγχο. Στις περιπτώσεις ευρημάτων θα υπάρξουν επιπτώσεις στο δικαιούμενο ποσό της βασικής ενίσχυσης.
  3. Το σύστημα για την υποβολή διοικητικών πράξεων για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2020 θα είναι διαθέσιμο στο αμέσως επόμενο διάστημα. Τα αιτήματα διοικητικών πράξεων για το έτος 2020 καταχωρούνται μόνο ηλεκτρονικά, είτε μέσω Κ.Υ.Δ. είτε απευθείας στο ΟΠΣΕΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις πληρωμές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να:

  • έχουν προσωποποιημένη πληροφόρηση μέσω της εφαρμογής «Καρτέλα του Αγρότη» (https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab), κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών που έχουν για την πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και μέσω της εξειδικευμένης εφαρμογής «Δημοσιοποίηση Πληρωμών» (https://dip.opekepe.gr) με χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών (taxisnet).ή
  • να απευθύνονται στους φορείς υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης, στο αυτοματοποιημένο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ (2108802000) και στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΥΠΑΑΤ (1540) το οποίο λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:00 έως τις 17:00.

                                                                                                                                Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

  

                                                                                                                                  Δρ. Γρηγόριος Βάρρας

Δείτε αναλυτικά παρακάτω και τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου:

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου ξεκινά η πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ

Από το απόγευμα της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου ξεκινά σταδιακά η πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης για το έτος 2020, μετά και την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών από τον εποπτευόμενο Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το ποσό που θα διατεθεί ως προκαταβολή στους δικαιούχους ανέρχεται σε 696.596.038,36 ευρώ, αφορά 539.609 αγρότες και συνιστά το 70% της βασικής ενίσχυσης.

Παράλληλα, η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης καθώς και του «πρασινίσματος» αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Βορίδης υπογραμμίζει την προσήλωση του Υπουργείου στην έγκαιρη καταβολή των άμεσων ενισχύσεων προς τους αγρότες, προκειμένου εκείνοι να ανταπεξέλθουν στο πολύτιμο παραγωγικό τους έργο μέσα στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:

Τετάρτη η δισκέτα πληρωμής ενιαίας, από ΑΤΜ Πειραιώς αυθημερόν αναλήψεις

Στην τελική ευθεία η διαδικασία πίστωσης των προκαταβολών ενιαίας ενίσχυσης, καθώς έχουν οριστικοποιηθεί οι λίστες των δικαιούχων και αναμένεται η παράδοση του υλικού με τις τελικές καταστάσεις στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία διαχειρίζεται ως γνωστόν τον λογαριασμό με τις επιδοτήσεις (ΕΛΕΓΕΠ).

Οι λίστες είναι έτοιμες από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, χωρίς όμως αριθμό παρτίδας με αναγραφόμενη στο σύστημα ημερομηνία πληρωμής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου ο Οργανισμός Πληρωμών ολοκλήρωσε τη διαδικασία που εκκρεμούσε με τις παρτίδες πληρωμής να είναι έτοιμες για αποστολή από το πρωί της Τρίτης 20 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:

Από Τρίτη όλα έτοιμα για προκαταβολή ενιαίας, παράδοση οι τριβές

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ δηλώνουν έτοιμοι, αν δεν κολλήσει κάπου, η πίστωση είναι να ξεκινήσει την Τρίτη. Ο καιρός γαρ εγγύς για την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης. Στις καρτέλες των παραγωγών φαίνεται ήδη τι κατέχει ο καθένας τόσο σε φυτικό κεφάλαιο όσο και σε ζώα, ενώ άµεσα θα φανεί και τι έχει λαµβάνειν. 

Στο σύστηµα δείχνει να είναι περασµένα τα βοσκοτόπια, όπως ισχύουν ως σήµερα, χωρίς τις αλλαγές που θα έπρεπε να έχουν γίνει, ενώ το θέµα της ηµεροµηνίας πληρωµής τα τελευταία 24ωρα έχει πάρει έντονα πολιτικό χαρακτήρα. Από τη ∆οµοκού, υπηρεσιακοί και διοίκηση δηλώνουν έτοιµοι να προχωρήσουν στην πίστωση ακόµα και µέσα σε µία ηµέρα.

Ωστόσο η «διαπάλη» σχετικά µε τη νέα προκήρυξη για τον τεχνικό σύµβουλο και οι αντιδράσεις του υπουργού Μάκη Βορίδη φαίνεται πως έχουν µπλοκάρει τη διαδικασία και δεν αποκλείεται να απαιτηθεί η παρέµβαση του πρωθυπουργό για να αποκατασταθεί η «τάξη» . Η ουσία είναι ότι αυτοί που θα την πληρώσουν πάλι θα είναι οι πραγµατικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, που δουλεύουν σκληρά και µε επαγγελµατισµό, οι οποίοι θα καθυστερήσουν ενδεχοµένως να λάβουν τα χρήµατα που δικαιούνται. Πρακτικά, πάντως, κι αν όλα καταλήξει να «σπρωχτούν» κάτω από το χαλί, δεν είναι απίθανο η πίστωση του τσεκ να ξεκινήσει την Τρίτη 20 του µήνα. Σε κάθε περίπτωση, χωρίς «εξωτερικές παρεµβάσεις», η πληρωµή ήταν προγραµµατισµένη να έχει «τρέξει» µέχρι το τέλος της εβδοµάδας. Το ζήτηµα πλέον είναι αν θα κολλήσει και πού.

Τρίτη ψηφίζεται η τροπολογία του ΕΛΓΑ, ξεκινούν οι προκαταβολές για ζηµιές Ιανού

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή η τροπολογία που κατατέθηκε, µε την οποία καθίσταται δυνατή η αποζηµίωση των αγροτών που έχουν πληγεί από τον «Ιανό» στο 100% της ασφαλιζόµενης αξίας του φυτικού και ζωικού τους κεφαλαίου και επιτρέπεται η πληρωµή προκαταβολής έναντι της αποζηµίωσης που δικαιούνται. Σύµφωνα µε την ανακοίνωση του υπουργείου, «ακολούθως θα ξεκινήσει σταδιακά η διαδικασία πίστωσης µίας γενναίας προκαταβολής στους λογαριασµούς των πληγέντων αγροτών».

Σηµειωτέον ότι σε πρόσφατη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεµένου ο υπουργός υπογράµµισε και την επίσπευση της διαδικασίας εξόφλησης των εν λόγω αποζηµιώσεων, την οποία και όρισε στα τέλη Ιανουαρίου 2021, επισηµαίνοντας ότι η κανονική διαδικασία προέβλεπε την καταβολή του 65% των αποζηµιώσεων τον Ιούνιο του 2021 και του υπόλοιπου 35% τον ∆εκέµβριο του επόµενου έτους.

Αναφερόµενος στο συνολικό εκτιµώµενο κόστος ζηµιών σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο από τον Ιανό, ο υπουργός δήλωσε ότι ξεπερνάει τα 100 εκατ. ευρώ, τονίζοντας επίσης ότι «θα ήταν αδύνατον να τις καλύψει ο ΕΛΓΑ από τον προϋπολογισµό του».

Ως τέλος Νοεµβρίου πρώτη δόση Κοµφούζιο σε όσους έγινε διοικητικός έλεγχος

Υπεγράφη η απόφαση ένταξης πράξεων της ∆ράσης 10.01.08 «Εφαρµογή της µεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των µικρολεπιδοπτέρων (Κοµφούζιο)», σύµφωνα µε την οποία εντάσσονται 5.013 παραγωγοί, µε συνολική έκταση 123.642 στρέµµατα και συνολικό προϋπολογισµό 29,8 εκατ. ευρώ, για τα πέντε έτη των δεσµεύσεων, µε πρώτο έτος το 2020. Στους δικαιούχους (ανεξαρτήτως πρόσκλησης) που υπέβαλαν αίτηµα πληρωµής και εφόσον πραγµατοποιήθηκαν οι διοικητικοί έλεγχοι στο 100%, προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής µέχρι τις 30 Νοεµβρίου 2020.

Σχόλια (10)
Προσθήκη σχολίου

21-10-2020 21:40K@

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ 365 στρ ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΙ 20 στρ ΔΕΝΔΡΩΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΕΑΝ ΤΑ ΔΗΛΩΝΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΠ 2015-2019 ?

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

21-10-2020 21:03Fanis

Παρελειψα στο προηγουμενο σχολιο μου να αναφερω το ποσο του 70% της ΕΕ που πιστωθηκε στο λογαριασμο μου 1120,45 €

Απάντηση

21-10-2020 20:34Fanis

Ειχατε δικιο τελικα πιστωθηκε πριν λιγο το70% της ΕΕ στο λογαριασμομου.Αλλα δεν εμενε ουτε ενα σεντς για αναληψη απο μενα γιατπρολαβαν τ γνωστα αρπακτικα των αγροτων και πηραν το100% των ωφελομενων......

Απάντηση

21-10-2020 19:24Γιωργος

Τον Μαιο, υπουργειο και εφημεριδες διαφημιζαν οτι η προκαταβολη θα ηταν στο 80% της βασικης.τωρα ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ-ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ-ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.θα πληρωθουμε 70% οπως και τις αλλες χρονιες.και επισης ημερολογιακα οπως και τις αλλες χρονιες.και μην βρεθει κανεις κομματογλυφτης να μου πει οτι φετος η κυνερνηση τα εδωσε νωριτερα τα χρηματα,γιατι θα γινουμε μπιλιες!!!!! 4 μερες διαφορα με περισυ δεν λεγεται νωριτερα.λεγεται κοροιδια!!!!!!!!!!!! Νωριτερα λεγεται 1 & 2 μηνες πριν.

Απάντηση

21-10-2020 16:56Γιώργος

Πράσινη ποτέ μπαίνει;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

20-10-2020 11:10Δημήτρης

Ελέγξτε τις πηγές σας γιατί δεν σας πληροφόρησαν καλά.. Πώς ξέρετε εσείς για τους αριθμούς των παρτίδων? Μήπως έχετε πρόσβαση και στα συστήματα των φορέων? Ή μόνο του ΟΠΕΚΕΠΕ? Δεν κόπτεστε για άλλον πάντως. Κάποτε υπήρχαν οι τριβές, οι τεχνικές δυσκολίες, οι εκβιασμοί.. Και τελικά πώς γίνεται όλες οι πληρωμές να γίνονται στην ώρα τους?

Απάντηση

19-10-2020 22:05Νίκος

Δε σας βγήκε και πάλι η ημερομηνια πληρωμών, γιατί λεγατε 16 Οκτώβρη. Τώρα πάλι λετε ανακριβεις και συγχίζετε τον αγροτικό κόσμο. Γιατι λέτε Τριτη αφού ξέρουμε ότι τα χρηματα θα μπουν Τεταρτη και Πέμπτη. Γιατί; Για να περάσετε στον κόσμο ότι αργεί η πληρωμη και να βγάζεται σεναρια για το ποιοι φταίνε; Θέλει και λιγη τσίπα!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα