Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πληρωμές

Στο συρτάρι ξεχασμένες οι αποζημιώσεις κορωνοϊού, πάνε για Σεπτέμβρη

∆εν έχει πάρει εντολή ο μηχανισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ να «τρέξει» τις πληρωµές που αφορούν τις ειδικές ενισχύσεις στους παραγωγούς υπαίθριου καρπουζιού, mini και obla, καλοκαιρινής και φθινοπωρινής πατάτας, θερµοκηπιακών καλλιεργειών σε ντοµάτες-αγγούρια όλης της χώρας πλην Κρήτης και βουβαλοτροφίας, λένε οι τελευταίες πληροφορίες.

11a

4931
7

Την ίδια ώρα οι περισσότεροι διοικητικοί του Οργανισµού Πληρωµών βρίσκονται σε καλοκαιρινή άδεια, µε αποτέλεσµα να µην υπάρχουν αρκετοί υπάλληλοι να στηρίξουν το σύστηµα. Ωστόσο, διαρρέουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για πληρωµή των ειδικών ενισχύσεων τις επόµενες ηµέρες και πιθανότατα πριν το ∆εκαπενταύγουστο, όσο προχωρούν οι πιστώσεις των προκαταβολών του παγετού. 

Σε κάθε περίπτωση, να σηµειωθεί ότι το σύστηµα για αιτήσεις από την πλευρά των παραγωγών έχει κλείσει από τις 2 Ιουλίου, ενώ για να γίνει η πληρωµή του συνολικού ποσού των 24,2 εκατ. ευρώ θα πρέπει να ολοκληρωθούν αφενός οι διασταυρωτικοί έλεγχοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και αφετέρου οι αντίστοιχοι από το υπουργείο Οικονοµικών.

Ακόµα πιο πίσω, ίσως και Σεπτέµβριο, φαίνεται πως θα πάει και η ενίσχυση 253 ευρώ ανά θηλυκό ζώο αναπαραγωγής για 61.000 χοιροµητέρες, αφού πρώτα υποβληθούν οι σχετικές αιτήσεις των κτηνοτρόφων, για το άνοιγµα των οποίων δεν υπάρχει προς ώρας καµία επίσηµη ενηµέρωση. Οι πληροφορίες λένε ότι η σχετική απόφαση έχει εγκριθεί από την Κοµισιόν, ωστόσο ακόµα το κονδύλι των 15,5 εκατ. ευρώ αν και έχει δεσµευτεί δεν έχει πάρει την υπογραφή από το υπουργείο Οικονοµικών.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νέας Οµοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος Γιάννης Μπούρας αναφέρει ότι «ακόµα περιµένουµε την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και του αναπληρωτή υπουργού Οικονοµικών, η οποία στη συνέχεια θα πρέπει να δηµοσιευθεί σε ΦΕΚ για να εισπράξουµε την ενίσχυση των 253 ευρώ ανά θηλυκό ζώο αναπαραγωγής, για 61 χιλιάδες χοιροµητέρες, µε το συνολικό πόσο να ανέρχεται περί τα 15,5 εκατ. ευρώ».

Σχόλια (7)
Προσθήκη σχολίου

18-08-2021 20:15Θάνος

Καταλαβαίνετε τί γράφετε; "Ωστόσο, διαρρέουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για πληρωµή των ειδικών ενισχύσεων τις επόµενες ηµέρες και πιθανότατα πριν το ∆εκαπενταύγουστο, όσο προχωρούν οι πιστώσεις των προκαταβολών του παγετού...." 17/08 ανέβηκε το άρθρο.Συνελθετε.

Απάντηση

18-08-2021 16:28Κροκοπαραγωγος !

Μονο για το καλο του τοπου δεν φροντιζουν αυτοι οι προδοτες ! Θελουν να γονατισουν τους παντες για να μπορεσουν οι σπονσορες τους να πραγματοποιησουν τα σχεδια τους !

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία