BACK TO
TOP
Πληρωμές

Μέσα στο μήνα οι Σπάνιες Φυλές, προς αρχές Μάρτη πίστωση συνδεδεμένων

Με στόχο µέσα στον Φεβρουάριο και πριν να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωµής των συνδεδεµένων ενισχύσεων κινούνται οι αρµόδιοι των πληρωµών σχετικά µε την πίστωση των υπολοίπων της ενιαίας ενίσχυσης, αλλά και των εκκρεµοτήτων των προγραµµάτων από τον περασµένο ∆εκέµβριο.

6_pin_113

Ελένη Δούσκα

11825
8

Το ίδιο διάστηµα δροµολογείται και η πληρωµή των Σπάνιων Φυλών και του Κοµφούζιο, για τα οποία κανείς δικαιούχος παραγωγός δεν έχει ακόµα πληρωθεί, ενώ ακόµα δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει µε κάποια υπόλοιπα από τα Βιολογικά. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε πρόσφατα και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Ευάγγελος Σηµανδράκος στον πρόεδρο της ΕΘΕΑΣ και του Συνεταιρισµού Καλαβρύτων, Παύλο Σατολιά, µε τον οποίο συναντήθηκε. Σύµφωνα, µάλιστα, µε τον πρόεδρο του Οργανισµού Πληρωµών σηµαντικό για την πληρωµή των ενισχύσεων είναι η προσαρµογή και µετάβαση στο gov.gr.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί:

Το αργότερο αρχές Μαρτίου συνδεδεμένες

Μετά την τακτοποίηση κάποιων εκκρεμοτήτων από περσινά προγράμματα και διορθώσεις ενιαίας του 2022, όλο το βάρος των πληρωμών πέφτει στις συνδεδεμένες ενισχύσεις. Σκοπός των ιθυνόντων η διαδικασία να ξεκινήσει ει δυνατόν στα τέλη του μήνα, το αργότερο αρχές Μαρτίου, προκειμένου να μην επαναληφθεί το σκηνικό των τριών τελευταίων ετών, που το πρώτο πακέτο των συνδεδεμένων με το σκληρό σιτάρι πιστώθηκε μαζί με την ειδική στο βαμβάκι πριν την 25η Μαρτίου.

Το ενδιαφέρον των παραγωγών σε αυτή τη φάση εντείνεται όσον αφορά τις εκτατικές καλλιέργειες και δη το σκληρό σιτάρι, καθώς είναι από τα πρώτα προϊόντα που πληρώνονται μαζί με πρωτεϊνούχα και σανοδοτικά ψυχανθή, όσπρια, καρπούς με κέλυφος και μήλα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τη σεζόν 2021-2022 καλλιεργήθηκαν 3,150 εκατ. στρέμματα, από τα οποία τα 1,98 εκατ. στρέμματα αφορούσαν σπορές με πιστοποιημένο σπόρο, που σημαίνει ότι η συνδεδεμένη θα κυμανθεί περί τα 5,7 ευρώ το στρέμμα, στα ίδια επίπεδα
με πέρυσι.

Εν τω μεταξύ, στις 31 Ιανουαρίου έληξε και η σχετική προθεσμία έκδοσης των πρωτότυπων τιµολογίων-δελτίων αποστολής και των πρωτότυπων αποδείξεων λιανικής πώλησης πιστοποιηµένου σπόρου σίτου, που απαιτούνται για να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι επαλήθευσης των όρων επιλεξιμότητας, μέσα από μηχανογραφικούς διασταυρωτικούς ελέγχους για να υπολογιστούν οι προσδιορισθείσες επιλέξιμες εκτάσεις, για να βγει το ποσό της ενίσχυσης ανά στρέμμα.


Σχόλια (8)
Προσθήκη σχολίου

28-02-2023 10:27Νίκος

Γεια σας είμαι καινούργιος έχω βάλει στρέμματα και έχω πάρει μόνο εξωτική τα υπόλοιπα ξέρουμε ποτέ μπαίνουν ;;

Απάντηση

13-02-2023 18:23Αγρότης 777

30 Νοέμβριου 2022 θα πληρωθούν τα βιολογικά.... 13 Φεβρουαρίου 2023... Στο έλεος της μοίρας, τα ζώα και εμείς μαζί.... Κρίμα και Ντροπή! Δεν υπάρχουν λόγια...

Απάντηση

11-02-2023 19:24Ο φρουρός της Πομπηίας

Τα υπόλοιπα τών Βιολογικών ρέεεεεεεε !!! Εσείς κάθε 15 τον έχετε το μισθό σας !!! Αν δεν σας τον βάλουν, και συνεχίζουν να το κάνουν, τι θα πείτε βρέ άχρηστοι ανεύθυνουπεύθυνοι ??? Τά δικαιούμαστε ??? ΝΑΙ !!! Τότε γιατί τα παρακρατήσατε ????? Μιλάτε και οι υπόλοιποι μωρέ.!!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (5)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα