BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Ψάχνουν βοσκοτόπια, υπάρχουν λεφτά για παλιές εξισωτικές

Τη λύση για να λάβουν χρήµατα για τις εξισωτικές αποζηµιώσεις των ετών 2013 και 2014 όσοι κτηνοτρόφοι είχαν «κοπεί» από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της τεχνικής λύσης, που δόθηκε τότε για τα βοσκοτόπια φαίνεται πως βρήκαν στον Οργανισµό Πληρωµών.

Ψάχνουν βοσκοτόπια, υπάρχουν λεφτά για παλιές εξισωτικές

3
1

Οι πληροφορίες της εφημερίδας Agrenda λένε ότι οι αρµόδιοι της πλατείας Βάθη (µε επικεφαλής τον µέχρι πρότινος υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου) κατάφεραν να πάρουν πίσω το «πακέτο» που εστάλει στις αρµόδιες κοινοτικές αρχές προς έλεγχο, προκειµένου να βρουν επιλέξιµες εκτάσεις που δεν έκαναν χρήση τότε για να ακουµπήσουν επάνω τους και να µπορέσουν να πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι.

Το θέµα επιβεβαίωσε στην εφηµερίδα Agrenda, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Κέντρος, ο οποίος µίλησε για πιστώσεις µετά την πληρωµή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, πιθανότατα µέσα στον Νοέµβριο. Σύµφωνα µε τις πληροφορίες, πρόκειται για ένα ποσό περί τα 50 εκατ. ευρώ που οι κτηνοτρόφοι σε όλη την Επικράτεια δεν εισέπραξαν ποτέ και τα οποία θεωρούσαν ότι δεν θα τα πάρουν και ποτέ.

Μάλιστα, σε πρόσφατες δηλώσεις του στην ΕΡΤ και το µέλος της διοίκησης του Οργανισµού Πληρωµών, κτηνοτρόφος ο ίδιος και πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Αµπελώνα Λάρισας σχολίασε ότι «Καταβάλλεται µια τεράστια προσπάθεια στον ΟΠΕΚΕΠΕ να δοθούν οι εξισωτικές αποζηµιώσεις των ετών αυτών, 2013 και 2014, βρισκόµαστε σε καλό δρόµο και εκτιµώ ότι µέχρι τέλη Σεπτεµβρίου θα έχει βρεθεί ο τρόπος, ώστε να ξεκινήσουν οι πληρωµές αρχές Νοεµβρίου και να ολοκληρωθούν µέχρι τα Χριστούγεννα».

Μάλιστα, το δρόµο φαίνεται πως ανοίγει η απόφαση για τη σύσταση πενταµελούς Οµάδας Εργασίας από τεχνοκράτες, προϊστάµενους ∆ιευθύνσεων του υπουργείου και δύο του ΟΠΕΚΕΠΕ, µε έργο της τη µελέτη, επεξεργασία και την υποβολή προτάσεων στον υπουργό σχετικά µε τον ορισµό των βοσκοτόπων του Κανονισµού 2017/2393/Καν. Omnibus.

Έργο της Οµάδας Εργασίας να εξετάσει τα ελάχιστα προβλεπόµενα τεχνικά χαρακτηριστικά, τον ορισµό των τεχνικών προδιαγραφών, τη συγκριτική έρευνα τεχνικών προδιαγραφών, τη συµβατότητα µε υπάρχοντα χαρτογραφικά υπόβαθρα και τη συγκριτική έρευνα κόστους, µέχρι τις 30 Σεπτεµβρίου 2018.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

03-09-2018 11:31αντωνια

συμφωνα με το παραπανω αρθρο θα γινουν ενεργειες για να πληρωθουν οι εξισωτικες 2013&2014. για τις εξισωτικες του 2015 που παλι απο σφαλμα της τεχνικης λυσης υπαρχουν κτηνοτροφοι που εχουν παρει το 50% των χρηματων που δικαιουνται, εχουν κανει ενστασεις στον οπεκεπε για αυτους γνωριζετε κατι?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία