BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Χαλάζι στην Τρίπολη έπιασε τα αμπέλια στον τρύγο

Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το απόγευμα (γύρω στις 17:00) της Τρίτης, 11 Σεπτεμβρίου, στην Τρίπολη προκαλώντας σημαντικές ζημιές κυρίως στα αμπέλια που την περίοδο αυτή είναι στον τρύγο αλλά και σε δενδροκαλλιέργειες (μήλα), ντομάτες και φυλλώδη λαχανικά.

Χαλάζι στην Τρίπολη έπιασε τα αμπέλια στον τρύγο

0
0

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Agronews παραγωγοί από την περιοχή του Δήμου Τρίπολης περιοχή, το φαινόμενο ήταν τόσο έντονο και το χαλάζι τόσο χοντρό που σε λίγα μόνο λεπτά «το έστρωσε».Οι περιοχές που επλήγησαν είναι: Ρίζες, Καμάρι, Επισκοπή, Στάδιο, Κερασίτσα, Ζευγολατιό, Αγιορίτικα, Στενό και Παρθένι.

Αν και ακόμα δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από την εκδήλωση του φαινομένου οι αγρότες ζητούν άμεση αποζημίωση από την καταστροφή αφού το τελευταίο διάστημα  έχουν υποστεί μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Είναι επιτακτική η ανάγκη – όπως τονίζουν στο Agronews - να γίνουν έγκαιρα οι εκτιμήσεις των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πληρωμής των αποζημιώσεων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία