BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Εγκρίθηκε η τροποποίηση προϋπολογισμού ΕΛΓΑ μπαίνουν Τετάρτη 38,5 εκατ. ευρώ

Το δρόμο της πολυπόθητης πληρωμής ύψους 38.542.866,79 ευρώ που αφορά το υπόλοιπο 20% των αποζημιώσεων του 2017 σε 66.148 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου άνοιξε η απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η πρώτη τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ.

euros_elga_2

Χρήστος Διαμαντόπουλος

11
0

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, με την πληρωμή αυτή πρακτικά ολοκληρώνεται, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων,  η εκκαθάριση των αποζημιώσεων ζημιών από διάφορα ζημιογόνα αίτια, στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, που συνέβησαν εντός του 2017 και του πρώτου τριμήνου του 2018.

Επίσης καταβάλλεται το υπολειπόμενο 20% των αποζημιώσεων  φυτικής παραγωγής για τις ζημιές που είχαν ήδη εκκαθαρισθεί και μένει πλέον να καταβληθεί το 10%.

Με βάση την κατάταξη των πληρωμών που θα καταβληθούν το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων συγκεντρώνουν οι Νομοί Πέλλας και Αργολίδας. Για να δείτε αναλυτικά την κατανομή των ποσών ανά νομό πατήστε εδώ.

Δείτε εδώ την  τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ

 Την προηγούμενη εβδομάδα το Agronews έγραφε:

Κλείδωσε η πληρωμή του 20% στις αποζημιώσεις 2017 για Τετάρτη 26/10

 Για την ερχόμενη Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου κλείδωσε – μετά από αλλεπάλληλες αναβολές – η πληρωμή του 20% των αποζημιώσεων για τους αγρότες που υπέστησαν ζημιές το 2017.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά στο Agronews ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Φάνης Κουρεμπές ο ήδη η απόφαση της πληρωμής έχει πάρει ΚΑΔ (Κωδικό Αριθμού Δραστηριότητας) και αναμένεται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ την Δευτέρα, ή την Τρίτη (24/25 Σεπτεμβρίου).

«Εφόσον το θέμα προχώρησε και έχει φύγει από εμάς μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σετεμβρίου. Το ύψος της θα ξεπερνάει τα 30 εκατ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ.

Υπενθυμίζουμε ωστόσο ότι η πληρωμή είχε προγραμματιστεί – όπως είχε δηλώσει από τη ΔΕΘ ο κ. Κουρεμπές – για την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, κάτι που όμως δεν κατέστη δυνατό.

Όσον αφορά το υπόλοιπο 10%, ο πρόεδρος τους ΕΛΓΑ ανέφερε στο Agronews ότι θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο. Απέφυγε ωστόσο να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.  

Επί του θέματος είχε τοποθετηθεί το προηγούμενο διάστημα και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, παρουσιάζοντας το πλάνο των πληρωμών των αγροτών για το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία