BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Δεν έχει αξιολογηθεί η ελληνική πρόταση για τις μειονεκτικές

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η αξιολόγηση της ελληνικής πρότασης για τις μειονεκτικές περιοχές που θα καθορίζουν το μέλλον των πληρωμών της εξισωτικής αποζημίωσης.

hogan_thinking_watch

10
0

Τα παραπάνω κάνει γνωστά ο Επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος ζητούσε να ενημερωθεί αν έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση προς έγκριση το σχέδιο για τη νέα οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς και ειδικά μειονεκτήματα.

 

Αναλυτικά η απάντηση της Επιτροπής:
EL
P-005011/2018
Απάντηση του κ. Hogan
εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
(31.10.2018)
1. Η Επιτροπή βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές με σκοπό να ολοκληρωθεί η οριοθέτηση και η βελτίωση της μεθόδου οριοθέτησης περιοχών με φυσικούς περιορισμούς στην Ελλάδα. Τον Μάιο του 2016, η ελληνική διαχειριστική αρχή υπέβαλε σχέδιο για την προτεινόμενη νέα οριοθέτηση, καθώς και επεξήγηση της εφαρμοσμένης μεθοδολογίας και, μετά από αρκετές ανταλλαγές απόψεων, η αξιολόγηση της οριοθέτησης ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2018. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας βελτίωσης εξακολουθεί να εκκρεμεί. Τον Αύγουστο του 2018, η Επιτροπή υπενθύμισε επισήμως στις ελληνικές αρχές ότι όλα τα αναγκαία μέτρα πρέπει να ληφθούν πριν από το τέλος του 2018.

2. Ο κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1305/2013[1] προβλέπει ότι η οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς θα τεθεί σε ισχύ το 2019, έτσι ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν το σύνολο των ενισχύσεων βάσει της νέας οριοθέτησης για το εν λόγω έτος. Όλα τα κράτη μέλη που σκοπεύουν να συνεχίσουν τις πληρωμές γι’ αυτές τις περιοχές έχουν υποβάλει τις προτάσεις τους για τη νέα οριοθέτηση. Νέες οριοθετήσεις περιοχών με φυσικούς περιορισμούς έχουν εγκριθεί για 26 προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης (ΠΑΑ): της Κροατίας, της Δημοκρατίας της Τσεχίας, 8 περιφερειακών ΠΑΑ στη Γερμανία, 9 περιφερειακών ΠΑΑ στην Ισπανία, της ηπειρωτικής Φινλανδίας, της γαλλικής Μαγιότ, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Ρουμανίας, της Σλοβακίας και της Σουηδίας. Επιπλέον, 9 προγράμματα (1 περιφερειακό ΠΑΑ στο Βέλγιο, 3 περιφερειακά ΠΑΑ στη Γερμανία, 4 περιφερειακά ΠΑΑ στην Ισπανία, καθώς και της Πολωνίας) βρίσκονται στο τελικό στάδιο της επίσημης έγκρισης. Οι διαδικασίες αξιολόγησης για 36 προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία