Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

De minimis στους ελαιοπαραγωγούς Αρκαδίας ζητά η ΝΔ

Στην ανάγκη αποζημίωσης μέσω de minimis των ελαιοπαραγωγών στην Αργολίδα που επλήγησαν από συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αναφέρεται σε ερώτηση του που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός.

elia_dakos_2

355
0

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Με την 5148/22513/5-2-2019 Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης ύψους 13.220.000 ευρώ για την “καταβολή ενισχύσεων ήσσονος σηµασίας στον τοµέα της πρωτογενούς παραγωγής επιτραπέζιων ροδακίνων νεκταρινιών και βιοµηχανικών ροδακίνων που επλήγησαν απο τις βροχοπτώσεις 27-28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 στις Περιφερειακές Ενότητες Ηµαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κοζάνης, Τρικάλων, Λάρισας ,Μαγνησίας, Καβάλας και Φλώρινας στα πλαίσια εφαρµογής του κανονισµού (ΕΕ) αριθ. 1408/2013 της Επιτροπής (ΕΕΛ 352,24.12.2013,σ.9)».

Δεδομένου του ότι, όπως έχω επισημάνει με σειρά σχετικών μου παρεμβάσεων στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι ελαιοπαραγωγοί τόσο στην Αργολίδα, όσο και σε περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδα υπέστησαν εκτεταμένη ζημιά ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής,  καθίσταται επιτακτική η αποζημίωσή τους από αντίστοιχο πρόγραμμα de minimis.

Υπενθυμίζω τέλος ότι κατά την συζήτηση στη Βουλή σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής μου την 6η Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε μεταξύ άλλων δηλώσει: «Όπως σωστά επισημάνατε και εσείς, είναι πως τη φετινή χρονιά δεν ήταν μόνο η ελιά το πρόβλημα, αλλά είχαμε πρόβλημα και στην κλημεντίνη, είχαμε πρόβλημα και στα καπνά, είχαμε πρόβλημα και στα ροδάκινα και σε μία σειρά άλλες καλλιέργειες στη χώρα μας».

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Με ποιες άμεσες ενέργειες θα αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί της Αργολίδας που επλήγησαν από συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μέσω των προγραμμάτων de minimis».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία