BACK TO
TOP
Δικαιώματα

Το ΑΤΑΚ μπορεί να αφήσει το 50% δικαιωμάτων ανενεργό

Το ενδεχόμενο να μείνει ανενεργό το 50% των δικαιωμάτων και να χαθούν ενισχύσεις μετέφεραν στην προϊστάμενη του ΟΠΕΚΕΠΕ Θεσσαλονίκης περί τους 40 με 50 εξαγριωμένοι αγρότες, οι οποίοι βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής 16 Μαρτίου στο κεντρικό κατάστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε κλοιό αγροτών ο ΟΠΕΚΕΠΕ Θεσσαλονίκης για το ΑΤΑΚ

5
2

Αρχικά οι αγρότες επιχείρησαν να καταλάβουν τα κεντρικά γραφεία του οργανισμού, ωστόσο στη συνέχεια τα πνεύματα κατευνάστηκαν  και ακολούθησε συζήτηση μιάμισης ώρας σε τεταμένη ατμόσφαιρα.

Οι αγρότες ζητούν να αποσυρθεί το μέτρο της υποχρεωτικής αναγραφής του ΑΤΑΚ  και να εφαρμοστεί σταδιακά και διαφοροποιημένο από το τέλος της υπάρχουσας ΚΑΠ του 2020

«Οποιαδήποτε άλλη απόφαση του υπουργείου θα μας βρει απέναντι διότι θα χαθούν από τους παραγωγούς και τη χώρα δικαιώματα και ενισχύσεις» τόνισε στο Agronews ο Γιώργος Σιδηρόπουλος αγρότης από τα Γιαννιτσά.

Μάλιστα το αίτημά τους εστάλη και στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σημειώνοντας ότι «με διάλογο και συζήτηση μπορούν να βρεθούν λύσεις  στα προβλήματα του πρωτογενή τομέα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του αγροκτηνοτροφικού συλλόγου Παιονίας του Κιλκίς Θωμάς Καρυπίδης κάλεσε όλους τους αγρότες να κινητοποιηθούν, να πάρουν αποφάσεις κι αν δεν εισακουστούν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ανάλογες με το σημερινό μέχρι και αν χρειαστεί και μπλόκο στα τελωνεία της χώρας.

Ο πρόεδρος αγροτικούς συλλόγου Τριλόφου Θεσσαλονίκης Χρήστος Τσιλιάς επέμεινε ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση και ανέφερε ότι ο Πιτσιλής ξεκαθάρισε πως δεν είναι δική του «εντολή» να εφαρμοστεί το ΑΤΑΚ και άρα ψεύδεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου που έβαλε μπροστά το υπουργείο Οικονομικών να ζητά να εφαρμοστεί η υποχρεωτική αναγραφή του ΑΤΑΚ.  

Ο ίδιος επέστησε για άλλη μια φορά στους αγρότες τον κίνδυνο το 50% των δικαιωμάτων να μην ενεργοποιηθούν και να χαθούν ενισχύσεις και επέμεινε ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο, να γίνουν οι αναδασμοί σε όλη τη χώρα και μετά να εφαρμοστεί η υποχρέωωση αυτή.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

17-03-2018 22:10Caseih

Στο ΟΣΔΕ υπάρχουν τα αφμ των ιδιοκτητών.Δεν μπορεί να γίνει έλεγχος;Για ποιο λόγο θέλουν τοΑΤΑΚ;Για να μας ταλαιπωρούν η για να μας ΑΡΠΑΞΟΥΝ τις εναπομείνασες ενισχύσεις;colpo grosso

Απάντηση

16-03-2018 15:58Γιάννης

Να χαθούν κύριοι τα δικαιώματα γιατί όχι.?? Τι φοβάστε?? .Όποιος είναι νόμιμος και έφτιαξε τοπογραφικά με συντεταγμένες GPS,τα δήλωνε κανονικά στο E9 και πλήρωνε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.Αντιθέτως η πλειοψηφία τώρα ουρλιάζει γιατί θα χαθούν τα ψεύτικα λεφτά που έπαιρνε από τα πλαστά ενοικιαστήρια.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία