BACK TO
TOP
Δικαιώματα

Οι τραμπούκοι της Νύχτας στο Χημείο μπουκαδόροι στα άδυτα του ΟΠΕΚΕΠΕ

Υπό κανονικές συνθήκες, τα όσα συμβαίνουν εδώ και καιρό με τη διαχείριση του ΟΣΔΕ, θα προκαλούσαν την εισαγγελική παρέμβαση. Σήμερα, η ιδιοποίηση της κρατικής περιουσίας και η δόλια εκμετάλλευση των αγροτών βρίσκει μόνο παθητικούς δέκτες

Οι τραμπούκοι της Νύχτας στο Χημείο μπουκαδόροι στα άδυτα του ΟΠΕΚΕΠΕ

5
0

Μας την είχανε στηµένη τη νύχτα
στο Χηµείο τα παιδιά της ΚΝΕ

Ήτανε ταµπουρωµένοι µε ξύλα
µε καδρόνια και σιδερολοστούς

Και µας επιτεθήκαν µε ηθικό ακµαίο και τη βοήθεια της ΕΣΑΚ

Και µας χτυπούσανε αδελφωµένοι φοιτητές, φοιτητές και εργατιά

Βάρα µας Μαλάµη,

χτύπα µας Μαλάµη,

είµαστε µαζοχιστές,

Βάρα µας Μαλάµη,

χτύπα µας Μαλάµη,

είµαστε όλοι µαζοχιστές

Έτσι σιγοτραγουδούσε για πολλά χρόνια στις µπουάτ των Εξαρχείων, ο πάντα ευρηµατικός και ασυµβίβαστος, Τζίµης Πανούσης, θέλοντας να διασκεδάσει, µε το δικό του πάντα τρόπο, κάποιες από τις «πληγές» που άνοιγαν µια περίοδο στο φοιτητόκοσµο και στις νεολαίες της εποχής, τύποι σαν τον Μαλάµη, µιας εµβληµατικής όσο και αλλόκοτης φιγούρας των γεγονότων που συγκλόνισαν τη «νύχτα στο Χηµείο» στις 16 ∆εκεµβρίου του 1979.  

Ο Αντώνης Μαλάµης υπήρξε απηνής διώκτης των πάσης φύσεως διαφωνούντων, ο οποίος χρηµάτισε και επικεφαλής των αλήστου µνήµης ΚΝΑΤ, που ξυλοκοπούσαν αλύπητα όσους ήταν ιδεολογικοί αντίπαλοι της ΚΝΕ. Υπήρξε ο πιο διάσηµος τραµπούκος της ΚΝΕ και δεν δίσταζε ακόµα και να σβήσει αναµµένα τσιγάρα στα πρόσωπα των πολιτικών του αντιπάλων.

Το βράδυ της 16ης ∆εκεµβρίου 1979 ήταν επικεφαλής των ροπαλοφόρων της ΚΝΕ (ΚΝΑΤ) που εισέβαλαν στο Χηµείο για να διαλύσουν την κατάληψη που γινόταν ενάντια στο Νόµο 815. Εκείνο το βράδυ, οι ΚΝΙΤΕΣ ήταν εφοδιασµένοι µε κράνη, ξύλα, πέτρες και λοστούς και ξυλοκόπησαν τους καταληψίες που στην πλειοψηφία τους ήταν αντιεξουσιαστές. Μετά από σκληρή µάχη και περίπου 15 τραυµατίες, οι ΚΝΙΤΕΣ έθεσαν το κτίριο υπό τον έλεγχό τους. Ο «διάβολος» της ΚΝΕ αργότερα ίδρυσε τη διαφηµιστική εταιρεία DIABOLO, αφού προηγουµένως πέρασε από τη θέση του οικονοµικού διευθυντή της εφηµερίδας «Πρώτη».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία