BACK TO
TOP
Δικαιώματα

Επιμένει ο Χόγκαν σε αύξηση συνεισφοράς των κρατών στην ΚΑΠ

«Όλοι θέλουν περισσότερα χρήματα, ακόμα και οι αγρότες. Αυτό δεν είναι είδηση. Αλλά τους πόρους αυτούς πρέπει να τους δώσουν τα κράτη μέλη», δήλωσε ο Επίτροπος Γεωργίας Φιλ Χόγκαν, αμέσως μετά από την άτυπη συνάντηση των υπουργών Γεωργίας στο Σλος Χοφ, στην Κάτω Αυστρία.

xogan-atypo

Πέτρος Γκόγκος

11
0

Επιπλέον ανέφερε ότι ο στόχος του αρμόδιου επίτροπου για τον προϋπολογισμό, να φέρει σε συμφωνία τα κράτη-μέλη για το επόμενο Επταετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο μέχρι το τέλος της επόμενης προεδρίας που θα αναλάβει η Ρουμανία, ή ακόμα και νωρίτερα, δηλαδή μέχρι τον Μάρτιο, είναι εφικτός.

Στη συνέχεια ο επίτροπος υποστήριξε πως η Γεωργία και η παραγωγή τροφίμων συνιστούν ένα πολύ δυναμικό περιβάλλον και πως η ΚΑΠ θα πρέπει να είναι ικανή ώστε να στηρίξει τον τομέα, αλλά και αρκετά ευέλικτη ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις νέες προκλήσεις και σε συγκυρίες που αλλάζουν.

Υπενθυμίζεται πως το προσχέδιο του προϋπολογισμού για την επταετία 2021-2027, προβλέπει τις περικοπές των αγροτικών ενισχύσεων, ενώ αυξάνει τις δαπάνες για την έρευνα και την ψηφιακή τεχνολογία, την σταθερότητα της Ευρωζώνης, καθώς και στην ασφάλεια και την άμυνα. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία