Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Δικαιώματα

Προετοιμασία ανάπτυξης η νέα ΚΑΠ λέει σλοβένικο πανεπιστήμιο

Μελέτη του Πανεπιστήµιου της Λιουµπλιάνα για λογαριασµό του Ευρωκοινοβουλίου δείχνει ότι το νέο ρυθµιστικό πλαίσιο της ΚΑΠ δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως περίοδος αποτελεσµάτων, αλλά «ανάπτυξης» της στρατηγικής της Κοµισιόν για το αγροτικό µοντέλο µετά το 2027.

5_loubliana-meleti

Μαρία Γιουρουκέλη

509
0

Το αν οι κανόνες αυτοί είναι επαρκείς για να διασφαλιστεί ότι οι δηλωµένοι στόχοι της Επιτροπής για την ΚΑΠ µετά το 2020 µπορούν να υλοποιηθούν ή όχι, εξετάζονται διεξοδικά σε µελέτη του καθηγητή Emil Erjavec και των συναδέλφων του από το Πανεπιστήµιο της Λιουµπλιάνα στη Σλοβενία, η οποία θα αποτελέσει ενδεχοµένως µπούσουλα στους εισηγητές και τα µέλη της επιτροπής Comagri να καταρτίσουν τις εκθέσεις τους σχετικά µε τις νοµοθετικές προτάσεις της Επιτροπής.

Εντούτοις, ένα από τα βασικά µηνύµατα της µελέτης είναι ότι η περίοδος 2021-2027 πρέπει να θεωρηθεί ως περίοδος «ανάπτυξης» για τον στρατηγικό σχεδιασµό της ΚΑΠ, όπου δεν αναµένεται σηµαντική προσαρµογή των µέτρων ούτε ιδιαίτερα βελτιωµένα αποτελέσµατα. Το φάσµα των αλλαγών είναι τόσο βαθύ που πρέπει να ληφθεί µια πιο µακροπρόθεσµη άποψη, υπογραµµίζοντας τη σηµασία της συλλογικής µάθησης και της οικοδόµησης συστηµάτων, ώστε να µπορέσει να εφαρµοστεί καλύτερα στο µέλλον.

Η εν λόγω µελέτη σχετικά µε τα στρατηγικά σχέδια της ΚΑΠ είναι µια από τις τρεις µελέτες που έχει αναθέσει το Κοινοβούλιο, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε µια νέα συνάντηση της Comagri µέσα στο µήνα. Οι άλλες δύο µελέτες είναι από τον Roel Jongeneel σχετικά µε την αξιολόγηση της µελλοντικής διάρθρωσης των άµεσων πληρωµών και των παρεµβάσεων αγροτικής ανάπτυξης υπό το πρίσµα των γεωργικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων της ΕΕ και του Tomas Garcia Azcarate σχετικά µε τις πιθανές επιλογές βελτίωσης της αλυσίδας αξίας των τροφίµων στην ΕΕ.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στη εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί στα περίπτερα από το Σάββατο 20 Οκτωβρίου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία